BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart vonden bij badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in sportcentrum De Karmel de clubkampioenschappen plaats. Scheidend topspeelster Anouk Brandwijk ging er met de kampioensbeker vandoor; organisatietalent Denise van Eekeren zegevierde in vrouwen- en gemengddubbel.

Op vrijdagavond ving het jaarlijks terugkerende clubtoernooi aan: de meeste badmintonners speelden hun eerste twee of drie partijen. Voor de bezoekers en de jonge spelers waren er diverse reuzespellen klaargezet, zoals een gigantisch ‘vier-op-rij’-spel.

Op zaterdag was het zoals vanouds ‘volle bak’ met gedurende het grootste deel van de dag alle banen gevuld met fanatieke (en gelukkig ook heel vaak lachende) spelers. Nieuwbakken badmintonner Peet de Crom deed tijdens deze clubkampioenschappen dubbele dienst: hij nam ook de nodige foto’s van zowel de wedstrijden als de prijsuitreiking.

Toen alle wedstrijden gespeeld waren, kon voorzitter Wilfried Willemen de prijsuitreiking aanvangen. Clubkampioenen in de hoogste categorieën werden onder meer Anouk Brandwijk (klasse A) en Ronny van Werkhoven (klasse B).

De altijd bijzondere Monique van Leeuwen aanmoedigingsprijs in de vorm van het beeldje met de naam ‘Wenske’ was dit jaar bestemd voor jeugdspelers Tamika Sneijder en Arco de Boer. Jelle van Loon reikte de prijs uit terwijl een muisstil publiek toehoorde.

Uitslagen

Klasse A: ME 1 Christ de Rooij 2 Jeroen Looij, VE 1 Anouk Brandwijk 2 Denise van Eekeren, HD 1 Arno van Rooijen / André Roessen 2 Christ de Rooij / Patrick Looij, VD 1 Denise van Eekeren / Natasja Looij 2 Anouk Brandwijk / Judith Kuijf, GD 1 Jeroen Looij / Denise van Eekeren 2 Christ de Rooij / Anouk Brandwijk.

Klasse B: ME 1 Ronny van Werkhoven 2 Wilfried Willemen, MD 1 Roy Sneijder / Ronny van Werkhoven 2 Jack Schouteren / Wilfried Willemen, VD 1 Monique de Laet / Astrid Looij 2 Emilie Buuron / Elise de Crom, GD 1 Lars Kruidenier / Astrid Looij 2 Jack Schouteren / Emilie Buuron.

Jeugd 1: ME 1 Arco de Boer 2 Lucas Bogaart, GD 1 Lucas Boogaart / Ovidiu Verboven 2 Arco de Boer / Tamika Sneijder.

Jeugd 2: ME 1 Arwen Tjioe 2 Wout Luckerhof, VE 1 Dafine Sneijder 2 Fei Wen Tjioe, GD 1 Wout Luckerhof / Arwen Tjioe 2 Jordie Rink / Dafine Sneijder.