Clubkampioenen Jeffry Schouteren en Mandy Ipenburg. (Foto door Suzanne Lock)

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april streden meer dan vijftig spelers van badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Sportcentrum De Karmel om het clubkampioenschap. In de hoogste categorie zegevierden Jeffry Schouteren en Mandy Ipenburg.

Op vrijdagavond ving het jaarlijks terugkerende clubtoernooi aan en alle deelnemers ontvingen bij aanmelden een geel koeltasje met gezonde versnaperingen. De volgende dag was de zaal een gezellige drukte van spelers en veel publiek op de verschillende banken rondom de banen. Deze editie deden ter gelegenheid van het jubileumjaar ook oud-leden zoals Anton Veraart, Patrick Trompert en Nico Miedema mee.

Toen alle wedstrijden gespeeld waren, kon voorzitter Wilfried Willemen de prijsuitreiking aanvangen. Voordat hij dat deed, nam hij de microfoon ter hand om trainer William van der Maas uitgebreid te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij badmintonclub TFS’57 in Bergen op Zoom.

Clubkampioenen werden Jeffry Schouteren en Mandy Ipenburg (klasse A), Patrick Verdult en Elise de Crom (klasse B) en Stijn Meeus en Karlijne Sikkers (jeugdklasse). De altijd bijzondere Monique van Leeuwen aanmoedigingsprijs in de vorm van het beeldje met de naam ‘Wenske’ was dit jaar bestemd voor jeugdspeler Devy Heskens. Martien van Leeuwen reikte de prijs aan Devy uit. Nieuwbakken jeugdclubkampioen Stijn Meeus kreeg meteen ook de Theo Frederikzs-bokaal en de jaarlijkse DB-beker viel in handen van Wout Luckerhof.

Tijdens zijn ‘maiden speech’ bedankte clubkampioen en jeugdtrainer Jeffry Schouteren zijn ouders, maar uiteraard ook de vrijwilligers van de organisatie en iedereen die had meegedaan om er een leuk toernooi van te maken.

Uitslagen

Klasse A: ME 1 Jeffry Schouteren 2 Christ de Rooij, VE 1 Mandy Ipenburg 2 Anouk Brandwijk, MD 1 Jeffry Schouteren / Thomas Thijssen 2 Patrick Looij / Christ de Rooij, VD 1 Mandy Ipenburg / Romini Sikkers 2 Anouk Brandwijk / Jetske Verschuren, GD 1 Jeffry Schouteren / Mandy Ipenburg 2 Christ de Rooij / Martine Buijk

Klasse B: ME 1 Patrick Verdult 2 Wilfried Willemen, VE 1 Elise de Crom 2 Iris van der Looij, MD 1 Nico Miedema / Patrick Verdult 2 Martien van Leeuwen / Koen van der Looij, VD 1 Emilie Buuron / Madelon van Driel 2 Elise de Crom / Corry Pronk, GD 1 Marieke van Broekhoven / Patrick Verdult 2 Iris van der Looij / Ronny van Werkhoven

Jeugdklasse: ME 1 Stijn Meeus 2 Arco de Boer, VE 1 Karlijne Sikkers 2 Madelief Hendriks, MD 1 Denny van Bemmel / Stijn Meeus 2 Lucas Boogaart / Floris Hendriks, GD 1 Lucas Boogaart / Karlijne Sikkers 2 Gerardo Castaldo / Madelief Hendriks