Nieuwbakken team 1 speelster Martine Buijk tijdens de buitenactiviteit op zaterdag.
Nieuwbakken team 1 speelster Martine Buijk tijdens de buitenactiviteit op zaterdag.
Badmintonclub The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom begint op 22 augustus met de eerste trainingsavond van het nieuwe seizoen. In voorbereiding op de competitie zijn een kleine 30 spelers afgelopen weekend afgereisd naar Noorderwijk, België.

Hoofdtrainer Roel van Heuckelom, zelf een Zuiderbuur, organiseert elk jaar trainingskampen. Met die uitstekende ervaring was het plan snel bedacht én uitgevoerd om in het weekend van 9, 10 en 11 augustus samen met nylon en veren competitiespelers aan de slag te gaan. Vrijdagavond vertrok de karavaan met volgepakte auto’s vanuit de Gagelboslaan naar Noorderwijk nabij Herentals. Diezelfde avond is er meteen twee uurtjes getraind in sporthal Noorderwijk.

Rond half drie ’s nachts lagen de meeste spelers op een oor in de slaapzalen, om zaterdagochtend weer om 09:00 uur aan het ontbijt te verschijnen. Overdag is er in verschillende groepen binnen getraind en buiten gesoftbald en gefrisbeed. Zeker bij het softballen was er veel hilariteit. Jeffry Schouteren kon de bal alleen het veld ingeslagen krijgen met een tennisracket, Monique Broeke sloeg de bal naar een andere melkweg en Onno Quik toonde zijn gymdocent skills. Badmintonfotograaf Edwin Sundermeijer heeft zaterdags een mooie serie foto’s geschoten die te bekijken is op facebook.com/tfs57.

Zaterdagavond was er ruimte om te vrijspelen en na het douchen – voor sommigen de derde keer van die dag – werd er door Roel opnieuw een Duvel-proeverij georganiseerd. Met iets lekkers te drinken, iets hartigs om te knabbelen en een aantal stokken speel- en Uno-kaarten kon de spelersgroep ontspannen na een stevige dag trainen.

De zondag begon uiteraard weer met een smakelijk ontbijt, deze keer met verse Belgische bollen. (“When in Rome…”) De ochtend bestond uit verschillende trainingsvormen en in de middag speelden we met vier gemeleerde teams een intern toernooi. Piet Oerlemans – de oudste deelnemer dit weekend – had Roel geschaakt als dubbelpartner en pakte zowaar nog een mooie dubbelwinst. Dat trucje herhaalde Piet met Christ tegen Leon en Timo. Tegen half vier was het tijd om snel te douchen en met een voldaan gevoel terug huiswaarts te keren.

Dit sportieve weekend zou niet zo compleet geweest zonder de dubbelrol van hoofdtrainer Roel: hij is niet alleen gedreven trainer, maar ook nog begenadigd kok. Zo werd er zaterdagmiddag geluncht met een rijk gevulde (courgettes, wie vergeet ooit de courgettes?) omelette en ’s avonds aten we spaghetti met heerlijke saus. Tel daar het verse fruit in de zaal bij op en je kunt stellen dat de TFS’57-spelers niets te kort kwamen. Speciale dank aan het adres van competitieleider Denise van Eekeren die op organisatorisch vlak meehielp.