Op 17 januari vierde Martien van Leeuwen zijn 40 jarig jubileum in het Welzijnswerk. Als directeur van Stichting Welzijn Ouderen kijkt hij terug op 40 jaar maatschappelijke ontwikkelingen. “De participatiemaatschappij, die we vroeger hadden, is weer terug aan het komen. Waarbij mensen elkaar helpen, op elkaar letten. Dat vind ik een goede ontwikkeling.”

Martien komt uit een boerenfamilie. “Mijn ouders stonden dag en nacht klaar voor anderen, van hen heb ik een groot maatschappelijk gevoel meegekregen. En ook bij de paters van het Juvenaat, waar ik intern was, stond sociaal bezig zijn hoog in ’t vaandel. Ik kreeg alle ruimte om vrijwilligerswerk te doen op woonwagenkamp de Kortjan. En om verkering te hebben met Lonny, waar ik nu al ruim 40 jaar mee getrouwd ben. Al wilde mijn begeleider Nico van der Knaap wel eerst even kennis maken met haar en haar familie!”

Lees de rest van dit artikel op stadmag.tv.