Bergen op Zoomse BodeRick Geers en Roel Janssen openden sterk (21-13), maar kregen in de navolgende games net teveel tegenstand (18-21, 19-21). Monique Broeke en Tak-chin Lam lieten zich gelukkig de kaas niet van het brood eten: in two straight games (21-19, 21-15) werd de tussenstand op 1-1 gebracht.

Eerste heer Janssen beleefde zijn tweede verlies van de avond tegen een zichtbaar sterkere Ruud Nagel, die met 15-21 en een opvallende 8-21 het tweede punt voor VELO opeiste. Voor Broeke verliep de enkelpartij anders: ze had haar tegenstander Anita Liu onder controle (21-18, 21-15).

Onno Quik neemt ook dit seizoen het enkelracket weer ter hand: in een tergend spannende driesetter wist hij met 29-27 (!) de fanatieke Ewout Beukers af te houden. Tak-chin Lams partij was er een van extremen (13-21, 21-11), waarbij Michelle Middelburg met 18-21 het laatste puntje voor VELO binnensleepte.

Beide teams hadden op dit moment uitzicht op winst en het publiek kreeg aantrekkelijke wedstrijden voorgeschoteld. Quik en Lam moesten diep gaan in hun driesetter, de vierde van de avond, maar pakten met 24-22 het vijfde punt. Geers en Broeke kenden een twijfelachtige start (14-21), maar overschaduwden hun opponenten vervolgens op indrukwekkende wijze (21-8, 21-14).

Na ronde 1 bekleedt TFS’57 een gedeeld eerste plek en zaterdag 14 september gaat het naar Haarlem voor een confrontatie met Duinwijck 3.

Vroege start in de jeugdcompetitie

Het TFS’57 U17-team 31 augustus al een ‘extra vroege’ wedstrijd tegen Blauw-Wit U17-1 in Roosendaal. Dit team bestaat uit Martijn, Koen, Tim, Lonne en Julie. Een gouden combinatie, zo lijkt. De jonge sporthelden wonnen namelijk met een mooie eindscore van 2-6 van hun Roosendaalse leeftijdsgenoten. Zondag 15 september speelt het team in Prinsenbeek tegen De Zwaluwen U17-1 en dat wordt misschien wel de echte vuurdoop van het seizoen.

Volg TFS’57 ook op social media!

In de volgende TFS’57 Badmintonnieuws stellen we telkens enkele teams voor. Wie speelt er in het team, in welke klasse en hoe ging de laatste wedstrijd?

Je kunt badmintonclub The Flying Shuttle ’57 ook volgen op twitter: @tfs57. Als je facebook hebt, neem dan een kijkje op facebook.com/tfs57: er staan regelmatig leuke badmintonweetjes en natuurlijk foto’s op de pagina.