Op zaterdag speelde jeugdteam A1 tegen Drunen A1 en er werd gewonnen! Jeroen, Rick, Timo, Romini en Valerie mogen door dit Brabantse Kampioenschap straks naar Zutphen voor het Nederlandse Kampioenschap. Dat levert tegen die tijd vast weer veel trotse ouders en foto’s op. Het bestuur van TFS’57 feliciteert deze jonge spelers met hun provinciale titel.

Het beste (en enige) herenteam van TFS’57 werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de Mannen Eerste Klasse. Dat zorgde ervoor dat Roland, Koen, Patrick, Stefan en Christ op zondag mochten aantreden tegen medekampioen BC Budel. Het werd een ware afslachting waarin de Oost-Brabanders geen enkele game afstonden.

Het team kon echter rekenen op de mental support van Stefans twee roemruchte kussenslopen met daarop aantrekkelijke dames. Het leverde weliswaar geen winst op, maar als trotse runner-up vertrokken de heren in goede doen naar een nabijgelegen Griek ter afsluiting van dit succesvolle seizoen.

Nationale Veteranen Kampioenschappen in Amersfoort

Vorig jaar werd onze eigen Petra Landmeter Nederlands Kampioene in de leeftijdscategorie 40+. Ben je al veteraan op die leeftijd? En Petra, die ziet er nog zo jong uit! Ja, als 35+’er tel je zelfs al mee als veteraan.

Dit jaar waren het Fons Broekhoven en Leon Geers die afreisden naar Amersfoort. Fons deed mee in de 65+ categorie. Hij had hele sterke tegenstanders en het werd uiteindelijk Badminton Nederland penningmeester Clemens Wortel die met de beker aan de haal ging. Niettemin is het erg leuk dat TFS’57 als Bergen op Zoomse sportclub door Fons werd vertegenwoordig bij deze veteranenkampioenschappen. Sporten bij The Flying Shuttle ’57 is voor alle leeftijden!

Leon Geers nam deel in de herendubbel en -enkel in de 45+ categorie. Hij werd in zijn dubbelpoule met gelegenheidspartner Jose Egbreghts tweede en schopte het in de enkel tot de kwartfinale. Daarin sneuvelde hij met 21-18 en 21-15. Dat is overigens geen schande, want zijn tegenstander Philip Oei ging met 21-12 21-7 (!) ten onder tegen winnaar Uun Santosa, in 1988 nog Nederlands Kampioen. Heeft Leon de smaak nu echt te pakken?

Bijna 100 deelnemers

De clubkampioenschappen worden elk jaar gespeeld en alle geledingen doen mee: van de kleinste pupillen tot de oudste ‘veteranen’ en soms ook Sport Overdag leden. Het interne toernooi begint al op vrijdagavond in sporthal Gageldonk en de prijsuitreiking zal eind zondagmiddag plaatsvinden.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar de wedstrijden en natuurlijk om onze spelers te komen aanmoedigen. Voor een overzicht van de wedstrijden: http://bit.ly/y5QLAu.