Terwijl bijvoorbeeld Broeke en haar vriend hun tenten toch hebben opgeslagen in de Roosendaalse wijk Tolberg. “Klopt”, zegt Sander Jonkers van Robad, maar het niveau van Broeke en haar voormalige teamgenoten bij The Flying Shuttle ’57 ligt toch echt te hoog voor de Open Roosendaalse.”

Zo mag aan de titel van het evenement, dat gespeeld wordt in de Triple F Sport (De Stok 12), dus niet ontleend worden dat het de upperclass van het Zuid-Nederlandse badminton weet aan te zuigen. “Het niveau loopt van pakweg de tweede divisie tot en met de hoofdklasse”, zegt Jonkers. “Dat geeft in elk geval de zekerheid van een aantrekkelijk toernooi.” Het aantal deelnemers ligt tijdens de 42e uitgave om en nabij de tweehonderd.

Iets minder dan vorig jaar. “Om deze tijd is de toernooikalender altijd behoorlijk gevuld. Overleg over bijvoorbeeld een kalender bestaat niet. Het betekent dat spelers en speelsters veelal niet al te ver van huis moeten om ergens deel te kunnen nemen aan een toernooi.”

Het jeugdtoernooi wordt gespeeld in vier klassen: -19, -17, 15 en -13. De senioren strijden in de categorie├źn: A (tweede, derde divisie), B (vierde divisie, hoofdklasse, eerste klasse), C (tweede en derde klasse) en D (vierde, vijfde klasse.

In elke klasse worden vijf spelonderdelen afgewerkt: vrouwen- en mannenenkel, vrouwen-, mannendubbel en gemengd dubbel. Het toernooi begint zaterdagochtend om 8.45 uur.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.