Zo’n 100 kilometer verderop speelden de gezusters Marijke en Kimberly Cloosterman een toernooi in Spijkenisse. Ze werden daar de winnaars van het damesdubbel in categorie 4.

BV Almere – TFS’57 (8-0)

Nog noordelijker, in Almere, speelde team 1 haar laatste wedstrijd in de eredivisie. Er werd begonnen met de dubbels. Van Opstal en Quik waren met 21-19 in de tweede game nabij een derde bedrijf, maar Van Moorst en Khodabux staken daar op tijd een racket voor. Broeke en Bindels speelden een goede partij, maar trokken met 15-21, 21-11 en 21-19 aan het kortste eind.

Sarah Lammers pakte nog een game tegen de jonge Manon Sibbald, maar met ware puberkracht revancheerde Sibbald de navolgende twee games eenvoudig. De laatste twee puntjes van het seizoen konden in de gemengddubbels gepakt worden. Quik/Lammers en Janssen/Bindels kwamen in de eerste game nog tot 24-22 en 22-20 respectievelijk, maar daarna was de inspiratie vervlogen.

Een seizoen in de eredivisie

Het team debuteerde in september op verzoek van Badminton Nederland in de eredivisie en is de uitdaging aangegaan. Mededebutant BC DKC uit Den Haag zou de belangrijkste hobbel zijn om acute degradatie te ontspringen. Helaas bleken de twee verliespartijen tegen de Hagenezen en de onverwachte blessure van Monique Broeke vroeg in het seizoen het uiteindelijke zwaard van Damocles te zijn.

Gelukkig zijn de spelers van ‘het eerste’ elk gezegend met een gezonde dosis realiteitszin en kon er vrijuit gespeeld worden. Daarnaast heeft het team kunnen rekenen op de invallers (Tak Chin Lam met de meeste frequent flyer miles), op de mensen van de organisatie en natuurlijk op het publiek bij de thuis- en uitwedstrijden.

Komend seizoen speelt het team weer in de eerste divisie en ook dat is mede mogelijk door de verschillende bedrijven en organisaties die samenwerken met de Bergse badmintonclub. Last but certainly not least is een dankwoord op haar plaats voor de Vrienden van TFS’57. Zij hebben bijgedragen aan het eredivisiedebuut van Roel, Simon, Onno, Monique, Sharon en Sarah (en alle gewaardeerde invallers)!

Kampioensteams in Tilburg

Eredivisie speel je niet zomaar, daar gaat een (vaak) lange weg aan vooraf. Vier van onze regionale teams zijn dit seizoen kampioen geworden en ze mochten zich in Tilburg meten met de andere kampioensteams uit de regio. Team TFS’57-9 werd 3e van Brabant, TFS’57-10 en 12 werden 2e van Brabant en jeugdteam TFS’57-B1 reeg het Brabants Kampioenschap aan hun zegenkar! Zij mogen binnenkort bij de Nationale Kampioenschappen voor teams gaan strijden om ‘de titel’.