Net als eerder dit seizoen eindigde de eredivisieontmoeting in een 8-0-overwinning voor Duinwijck.

De debutantenploeg uit Bergen op Zoom is op het hoogste niveau inmiddels gewend geraakt aan de ruime nederlagen. “We willen zoveel mogelijk leren in de resterende wedstrijden. Dan zien we wel of dat genoeg is voor handhaving”, verwoordde Monique Broeke de positieve instelling van Flying Shuttle. De Roosendaalse keerde zondag terug in het team na blessureleed en dat vergroot de kansen op een succesje aanzienlijk.

Broeke kwam tegen Duinwijck weer binnen de lijnen in het vrouwendubbel en dat beviel haar goed. “Het ging lekker”, zo gaf ze aan. “Voor het enkelspel moet ik nog wat fitter worden, maar het gaat de goede kant op.”

Broeke gaf met Sharon Bindels goed tegenstand aan de Litouwse Akvile Stapusaityte en Eva Krab, maar dat leverde geen overwinning op (18-21, 17-21).

Er waren meer kansen voor de gastheer tegen de Haarlemmers. Het mannendubbel Simon van Opstal/Onno Quik liet de oranje- spelers Ruud Bosch en Jacco Arends zweten. Na de verloren eerste set (21-17) was de weerstand van het Bergse koppel echter gebroken (21-14). Van Opstal mocht ook in zijn single hopen op een stuntje. Hij won de tweede set van de nonchalant spelende Koen Ridder, die zijn klasse wel liet zien in de beslissende set.

Tweede man Roel Janssen zat goed in de wedstrijd tegen Erik Meijs, maar hij werd zo kwaad van een arbitrale dwaling aan het slot van zijn eerste set, dat hij in de tweede set geen voet meer aan de grond kreeg.

In de vrouwenenkelspelen had de thuisploeg weinig in te brengen. Sarah Lammers stond niet lang op de baan tegen Stapusaityte (12-21, 10-21) en Tak-Chin Lam, invalster voor Broeke, maakte kennis met de kwaliteiten van Soraya de Visch Eijbergen (7-21, 11-21).

In de gemengddubbels van Quik/ Lammers en Janssen/Bindels was er niet veel meer weggelegd voor Flying Shuttle. Lammers en Quik werden geklopt door Krab en Bosch. Janssen en Bindels verloren van De Visch Eijbergen en Arends, de Europees jeugdkampioen in het gemengddubbel.

Met zes punten uit negen wedstrijden heeft Flying Shuttle in de tweede helft van de competitie negen punten goed te maken op DKC, de nummer voorlaatst. Het onderlinge duel dat zaterdagavond op het programma staat in Den Haag is dan ook cruciaal voor de Bergse hekkensluiter in een ultieme poging om degradatie uit de eredivisie af te wenden.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.