Onno Quik, speler van The Flying Shuttle’57, verwacht twee zware confrontaties tegen Almere en Amersfoort. “We treffen twee topteams uit de competitie. Thuis tegen Almere heb ik wel de hoop dat we een puntje kunnen pakken, maar in Amersfoort wordt het heel erg lastig. Die club heeft bijvoorbeeld voormalig Europees kampioene Yao Yie in de selectie.”

Hoewel degradatie met de week dichterbij komt, heerst er volgens Quik geen negatieve sfeer in zijn team. “We spelen dit seizoen best aardig. Alleen het lukt ons niet maar niet om de beslissende punten te maken. Maar plezier in het spel is onze insteek en we genieten dan ook van het spelen op dit niveau. Waar andere teams dag en nacht met badminton bezig zijn, zien wij het gewoon als hobby. Ook betalen wij wel zelf onze contributie. Die nuchtere houding past bij ons.”

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.