Door het verlies staat de Bergse hekkensluiter nu elf punten achter op DKC, de nummer voorlaatst in de competitie.

Monique Broeke speelde zaterdag voor het eerst sinds maanden weer twee wedstrijden. De topspeelster is weliswaar hersteld van haar blessure, maar een longontsteking en een gekneusde rib wierpen haar de afgelopen weken toch weer terug. Ze verscheen dan ook bepaald niet fit aan de wedstrijden.

Met Sharon Bindels won ze niettemin het vrouwendubbel. De single was andere koek. Na een gewonnen eerste set moest ze halverwege de tweede opgeven. “Het was eigenlijk niet verantwoord om te spelen”, gaf ze na naderhand toe.

Roel Janssen zorgde ook voor een winstpartij. Eentje om in te lijsten. In zijn single sloeg hij Ruben Wijers beheerst van zich af in twee sets: 21-11 en 21-17. Voor de andere singlespelers was geen overwinning weggelegd.

Simon van Opstal rook aan de winst in de eerste set (23-21) tegen Bouke van Bergen Bravenboer, maar werd in de tweede van het kastje naar de muur gestuurd (21-9).

Zijn levenspartner Sarah Lammers kwam haar vormdip van de voorbije weken niet te boven tegen Kimberly Gardien en bleef met 21-15 en 21-7 als kansloze figurant achter.

In de mix snoepte Flying Shuttle de thuisploeg nog een puntje af. Onno Quik en Lammers versloegen Robbert de Keijzer en Veerle Wijers in drie sets. De mix van Janssen en Bindels was van een acceptabel niveau, maar Van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam waren te sterk voor de Bergenaren.

Door de inmiddels fors opgelopen achterstand op DKC, weet The Flying Shuttle dat degradatie naar de eerste divisie een kwestie van tijd is. Op dat niveau zal het Bergse team overigens weer wel een hoofdrol kunnen claimen.

Broeke gaf dat op haar wijze weer: “Te goed voor de eerste divisie, te zwak voor de eredivisie.”

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.