Maarliefst zeven podiumplaatsen kleurden zondag zwart-geel, waarvan alleen al vier in de hoogste toernooicategorie.

Onno Quik en Sarah Lammers uit het eredivisieteam van de club maakten de verwachtingen waar door als eerstgeplaatsten daadwerkelijk de gemengddubbel te winnen. Lammers won eveneens het vrouwenenkel en nam daamee de titel over van de momenteel geblesseerde Monique Broeke, vorig jaar nog gelauwerd winnares van dit regionale toernooi. Voor Quik was er samen met Patrick Trompert als tweede geplaatst koppel ook nog winst in de herendubbel.

Martine Buijk en Martine Ipenburg, net als Trompert dit seizoen actief in de tweede divisie, schreven de vrouwendubbel op hun naam. Vier van de vijf onderdelen voor TFS’57, een prestatie van formaat.

Een stapje lager, in categorie 5, was het rijzende ster Renaldo Kaljouw die samen met de Oud-Gastelse Marijke Cloosterman aantrad. Met een ietwat stroeve start (17-21 21-12 21-15) tegen BC Tilburg-spelers Jorn van Hooijdonk en Romy Peeters begonnen ze hun reis naar de finale. Kiky van der Velden en Jeroen Albers van BC Oosterhout waren niet meer dan een rijstkorreltje in de badmintonschoen: met 16-21 en 17-21 vonden de TFS’57-spelers doorgang naar de volgende ronde. Daarmee was de trend gezet: nog twee keer een tweesetter en Kaljouw en Cloosterman konden bij regiomanager Willem Goeijers langs voor een mooie medaille en een Rijense handdruk.

Spetterende prestaties door onze jonge senioren!

Dit competitieseizoen spelen enkele voormalige jeugdspelers bij de senioren mee. Het is niet alleen meespelen, nee, ze presteren zelfs als rechtgeaarde (en fanatieke!) seniorspelers. Gelukkig heeft een aantal van hen de stoute schoenen aangetrokken en is naar de T-Kwadraathal in Tilburg gegaan.

Joyce Belde reikte knap tot in de vrouwenenkelfinale van de categorie 7 en Kyra Liefbroer kwam tot de halve finale. Natasja Looij en Michelle Sikkers pakten terloops eindwinst in de vrouwendubbel en Kyra en papa Edwin mepten zich met een gans spectrum aan generatie-overlappende racketvaardigheden naar winst in de gemengdubbel. Het mag gezegd worden dat ook de gezusters Van Marm acte de presence gaven en de mannen Jouri van de Sanden en Thomas Thijssen bleven niet achter.

Al met al een sportief, gezellig en succesvol toernooiweekend voor de TFS’57-ers. Bekijk je graag zelf nog eventjes het winnaarsoverzicht, bezoek dan het volgende internetadres: http://bit.ly/dfGsLC

Eredivisie: uit tegen Duinwijck

Dit weekend speelt team 1 op zondagmiddag om 14:00 uur in Haarlem tegen meervoudig landskampioen Duinwijck. Gelukkig hebben onze spelers ervaring met landskampioenen, vorige keer speelden ze nog tegen nog-meervoudig landskampioen Van Zundert / VELO.

Duinwijck zal het zonder Erik Meijs moeten doen, die zit in Vietnam voor een trainingsstage met Ron Daniels. Waarschijnlijke vervanger Jerry Natenstedt zou een prooi voor alleskunner Roel Janssen kunnen worden. Sarah Lammers treft mogelijk Akvile Stapusaityte tegenover zich, ook een partij met kansen.

Uw verslaggever heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de snaren weer gespannen zijn, de zolen geschuurd en Sarahs haar weer extra mooi opgestoken is: op naar Haarlem!