In de enkelpartijen hadden onze spelers weinig te zoeken tegen de Wateringse tegenstanders. Simon stond nog eventjes met 4-8 voor tegen de nummer 1 van Nederland, Dicky Palyama, maar deze laatste maakte daaarna snel schoon schip. In de voorafgaande dubbels waren er eveneens weinig verrassingen. Bindels en Lam waren absoluut kansloos en Van Opstal en Quik waren alleen in hun eerste game dichtbij een stunt.

Met 6-0 gingen de gemengddubbelkoppels de laatste twee partijen in. Quik en Lammers speelden met tweemaal 21-15 een constante partij, maar waren geen gevaar voor routiniers Suijkerland en Malaihollo.

Op de baan ernaast gebeurde er een heel ander iets. Het persbericht van VELO las: “Het verschil in niveau met titelkandidaat Van Zundert / VELO was ook daadwerkelijk veel te groot”, wat vrij goed klopte. Maar hun fanatieke schrijver vloog compleet uit de bocht toen hij schreef: “Alle partijen gingen met weinig moeite naar de Wateringers.”

Janssen en Bindels brachten de landskampioen nog bijna in verlegenheid door een derde game af te dwingen (21-17, 19-21). Jongeling Jim Middelburg, eerder op de avond al te sterk voor Janssen, pakte echter samen met Maartje Verheul sterk door. De 8-0 was binnen en de meegereisde TFS’57-supporters konden weer terug naar Brabant, want daar brandde nog licht.

Dit weekend worden in heel Nederland de Regionale Kampioenschappen gespeeld, dus geen van de teams heeft competitiewedstrijden op het programma staan. In Tilburg zullen veel van de TFS’57-spelers meedingen naar de ereplaatsen: ze zijn aan te moedigen in de T-kwadraathal.

Overwinning voor team 3
Het tweededivisieteam TFS’57-3 kampt momenteel met ernstige personele problemen. Jasper Vijverberg, bekend om zijn curieuze (dubbel)service, is voor langere tijd uitgeschakeld door een blessure aan de achillespees. Teamgenoot Petra Landmeter is eveneens geblesseerd en zal door een kwetsuur aan haar pols voorlopig niet kunnen aantreden.

In de thuiswedstrijd tegen HHW’69 op zondag speelde Onno Quik mee als invaller en Esther Lammers haalde noodgedwongen haar enkelracket weer maar eens van zolder af. De herendubbel ging naar Bergse zijde, die van de dames werd in drie games in het voordeel van de tegenstander besloten. Patrick Trompert, Quik en Mandy Ipenburg wonnen ieder hun enkelpartij, voor Lammers bleek het te vroeg te zijn om op winst te hopen.

In beide gemengddubbels begon het voortvarend: winst in game een, maar mineur in de tweede. Trompert en Ipenburg gaven gas en met 21-10 was punt vijf binnen. Quik en Lammers (blijkbaar toch een succesvolle combinatie van achternamen) keken bij hun buren af en deden hetzelfde. Een 6-2 overwinning en weer een verrassing wie het team bij de volgende wedstrijd komt versterken.

De uitslagen van speelweek 6
Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-1 – Van Zundert / VELO: 8-0 (v), TFS’57-2 – Arnhemse 1: 5-3 (v), TFS’57-3 – HHW’69 1: 6-2 (w), TFS’57-4 – Robad 1: 7-1 (w), TFS’57-5 – Nieuwerkerk 1: 4-4, regionaal – TFS’57-6 – Robad 2: 5-3 (v), TFS’57-7 – Schijndel: 3-5 (v), TFS’57-H1 – FST H1: 4-4, TFS’57-9 – Blauw-Wit 3: 8-0 (w), TFS’57-10 – Bever 4: 0-8 (w), TFS’57-11 – Robad 6: 2-6 (w), TFS’57-12 – Batho 1: 6-2 (w), TFS’57-13 – Vitesse 1: 8-0 (v) Jeugdteams: TFS’57-J1 – Oirschot J1: 6-2 (w). Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!