De Bergse badmintonners gingen zaterdag met 8-0 over de knie.

De Bergenaren lijken zich inmiddels neergelegd te hebben bij een eenjarig avontuur in de eredivisie. Het zeskoppige team probeert vooral te genieten. Dat is Simon van Opstal in ieder geval gelukt. Na een lesje badminton tegen routinier Dicky Palyama liet hij optekenen: “Gewoon te goed, maar wel leuk.” Dat gold ook voor de lessen die Roel Janssen, Sarah Lammers en Tak-chin Lam kregen in de overige singels.

In het vrouwendubbel had Lam met Sharon Bindels eveneens weinig in te brengen. Het mannendubbel Onno Quik/Van Opstal rook in de eerste set nog aan een stunt, maar moest uiteindelijk inbinden. Russell Muns en Palayama waren met 21-19 en 21-11 te sterk.

Flying Shuttle wist op het einde van de dag nog wel een setje te winnen. Janssen en Bindels speelden een verdienstelijk gemengddubbel tegen Jim Middelburg en Maartje Verheul. Toch won het koppel van Van Zundert / VELO: 21-17, 19-21, 21-13.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.