Het zijn woorden die volgen op een zaterdagavond waarop pech, intimidatie, arbitrale dwalingen, maar vooral het ontbreken van wedstrijdhardheid The Flying Shuttle opbreken.

De eindcijfers tegen het Haagse BC DKC: 2-6 betekenen dat het Bergs team met drie gewonnen partijtjes in twee ontmoetingen hekkensluiter is in de eredivisie.

Terwijl van de confrontatie met DKC heel wat werd verwacht. Monique Broeke haalt echter alleen in het vrouwendubbel met Bindels (21-19, 21-19 winst) wat niveau, maar daarna speelt een pittige hamstringsblessure, gevolg van een niet geheel stabiel bekken, haar parten tegen haar ‘oude’ Roosendaalse stadgenote Tak Ling Lam. Normaliter is Broeke een maatje te groot voor Lam, maar na een gewonnen eerste set verliest ze kansloos met 11-21 en 16-21.

Sarah Lammers moet buigen na een driesetter waarin ze denkt dat ze Kimberley Gardin op 15-7 in de derde set op de Haagse knietjes heeft. Dan vallen service en overtuiging weg en gaat het helemaal mis: 19-21. “Terwijl ze kwaad en agressief werd toen ze ze op een grote achterstand kwam. ‘Die heb ik’, dacht ik nog. Niet dus, maar dat heb ik vooral aan mezelf te wijten.”

Al even dramatisch is het slot van het mannendubbel waarin Simon Van Opstal en Onno Quick met het wedstrijdpunt in de achterzak alles weggeven Liefst acht fouten op rij maakt het Bergse team dat ook nog eens benadeeld wordt door een arbiter die volledig meegaat in het intimiderende en vertragende spelletje van Weijers/De Keijzer.

Het tweetal vangt op wedstrijdpunt zelfs een shuttle met de hand, hetgeen volgens de reglementen uitgelegd moet worden als een beweging met de arm. Punt dus. De arbitrage doet echter niets en vooral Quick is daarvan zo uit het veld geslagen dat hij de ene na de andere misser produceert met een fatale afloop als gevolg.

Roel Janssen, niet geheel okselfris gestart na een schooldag in Amersfoort, kan alleen de eerste set tegen Weijers imponeren (21-16), maar daarna is ook hij met 5-21 en 13-21 een speelbal. Simon van Opstal, nauwelijks bekomen van alle frustraties van het verloren mannendubbel, tekent met 24-22 en 21-17 voor de tweede winstpartij. Daarmee houdt het op voor het team. Ook de twee gemengde dubbels gaan kansloos verloren.”

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.