Na de nederlagen in Bergen op Zoom tegen Smashing (1-7) en DKC (2-6) wachtte een zware klus voor het zeskoppige team van coach Paul Poppenk in sporthal De Meerkamp.

Ter illustratie: Van Zijderveld had hetzelfde DKC met 8-0 afgedroogd. De opponent, gecoacht door de voormalig Nederlands kampioen Joris van Soerland, bleek niet alleen op papier te sterk voor de Bergse trots.

In de openingswedstrijden, het mannen- en vrouwendubbel, konden de Bergenaren het tempo van de thuisploeg nog bijbenen. Simon van Opstal en Onno Quik gaven verdienstelijk tegenspel aan Hans van Os en Norbert van Barneveld: 21-19 en 22-20.

Monique Broeke en Sharon Bindels hadden de eerste set tegen Georgy van Soerland en Monique van der Wouden binnen handbereik, maar toen die werd verloren, haperde de machine (25-23 en 21-8).

In de enkelspelen dicteerde de thuisploeg het spel. Monique Broeke kwam niet voldoende onder de druk van Van der Wouden uit (21-7, 21-19). Spectaculair was de entree van de 14-jarige Alida Chen aan Amstelveense zijde. Het supertalent klopte Sarah Lammers in twee games (21-19, 21-7).

De mannen van Flying Shuttle waren relatief kansloos tegen Lester Oey en Hans van Os. Oey liet Van Opstal verslagen achter en Van Os rekende af met Roel Janssen.

Laatstgenoemde trof met Bindels in het gemengddubbel het duo Oey/Chen. Na een spannend eerste bedrijf ging het duel in de tweede set als een nachtkaars uit (23-21, 21-16). De mix van Lammers en Quik boeide, maar leverde geen resultaat op tegen Van Soerland en Van Barneveld.

Zondagmiddag speelt The Flying Shuttle ’57 weer thuis, dan tegen BC Amersfoort.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.