In de landelijke competitie pakte slechts één team winst en ook in de regionale ontmoetingen waren er geen uitschieters. Zoals u elders in de Bode kunt lezen, moest team 1 zaterdagavond in de eredivisie 6 punten afstaan aan BC DKC.

De winstpartij bij lagere de divisieteams werd opgeeist door team 3 dat uitkomt in de tweede divisie. Het team bestaat uit heren Patrick Trompert en Jasper Vijverberg en wordt aangevuld door dames Petra Landmeter, Mandy Ipenburg en Esther Lammers.

Trompert en Vijverberg kregen van de heren van Conquesto 1 direct felle tegenstand, maar na de eerste game lieten ze zich geen strobreed meer in de weg leggen (23-25 21-16 21-10). Lammers en Landmeter begonnen voortvarend, maar stonden de tweede game af, waardoor ze uiteindelijk ook een driesetter nodig hadden.

Met 2-0 voorsprong konden de heren onbezorgd aan de enkelpartijen beginnen en die waren volgens het boekje: tweemaal winst. Landmeter kwam net tekort in haar enkelpartij en Ipenburg wist haar executie nog met een extra game uit te stellen. Deze laatste had vervolgens samen met Trompert weinig moeite om als GD1 het vijfde puntje van de dag te plukken. Lammers en Vijverberg speelden zich met scherp spel (17-21 en 22-20) nog naar een derde game, maar konden weinig meer inbrengen tegen het koppel uit Zoetermeer (14-21). Met 5-3 winst positioneert het team zich als vijfde in de poule.

Team 14, dat uitkomt in de vijfde klasse van de regionale competitie, had op zondagochtend een leuke pot tegen Robad 7 in de agenda staan. Deze gevarieerde hekkensluiter uit de uitgebreide selectie van competitieteams speelde – naar vermoeden van uw verslaggever – in een gelegenheidssamenstelling. Hans Looij en John Tjia wonnen hun herendubbel vlot in twee games en de tegenstanders van Karin van Broekhoven en Corry Ipenburg-Pronk pleegden helaas hetzelfde.

Met een 1-1 tussenstand dolde Looij drie games lang met zijn tegenstander om vervolgens de boel op 7-21 in game drie af te ronden. Tim Talboom maakte er een aanzienlijk spannender verhaal van en trok na drie bewogen games (21-19 24-26 21-15) aan het kortste eind. Marieke van Broekhoven en Ipenburg lieten zich niet imponeren en hadden beide aan twee games genoeg om de tussenstand naar 4-2 te brengen. Misschien was het een kort dipje in zelfvertrouwen of de Roosendaalse lucht, maar Robad revancheerde de eerder verloren partijen door zowel de GD1 als GD2 op te eisen. Hiermee konden de spelers van beide clubs met 4-4 op zak naar het kleedhok, om met een warme kop thee de evaluatie aan te vangen.

De uitslagen van speelweek 3

Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-2 – Almere 4: 6-2 (v), TFS’57-3 – Conquesto: 5-3 (w), TFS’57-4 – BCO 2: 4-4, TFS’57-5 – Delft 1: 4-4, regionaal – TFS’57-6 – Geldrop 3: 7-1 (v), TFS’57-7 – Drunen 1: 6-2 (w), TFS’57-9 – Robad 5: 6-2, TFS’57-11 – Blauw-Wit: 3-5 (W), TFS’57-13 – Drunen 4: 5-3 (v), TFS’57-14 – Robad 7: 4-4. Jeugdteams: standen wederom niet gepubliceerd op toernooi.nl. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!