De trouwe aanhang van de Bergse formatie had zich na de eerste drie competitiewedstrijden van de nieuwkomer geen illusies gemaakt. Na vier wedstrijden klopten de badmintonharten in sporthal Tuinwijck toch wat sneller dan de afgelopen weken. Waar het puntenaantal na 24 wedstrijden op 3 stond, was het na vier wedstrijden zondag 2-2. En dat tegen een team met een karrenvracht aan ervaring. Een routineklusje bleek het allerminst.

Na de mannen- en vrouwendubbel was er nog helemaal niets aan de hand voor de bezoekers. Onno Quik en Simon van Opstal kregen een lesje handelingssnelheid van Joeli Residay en de Nederlands kampioen in het dubbelspel Jelle Maas. “Ik ben handig met een racket, maar die mannen zijn daar nog zoveel beter in”, verzuchtte Quik.

Sharon Bindels en invalster Audrey Fisscher moesten hun meerderen erkennen in Shisi Zou en Yao Lie. Ook geen schande, want Lie is op dit moment de nummer een van Nederland in het vrouwenenkelspel.

Onno Quick in actie namens Flying Shuttle'57. foto Leo Adriaansen/het fotoburo

Onno Quick in actie namens Flying Shuttle’57. foto Leo Adriaansen/het fotoburo

De singles van Roel Janssen en Sarah Lammers kenden evenwel een ander verloop. Janssen bond de strijd aan met de Belg Lionel Warnotte en kreeg het thuispubliek op de banken met zijn verbluffende spel. Nadat hij na een spannende en gewonnen eerste set in de tweede set een dipje kreeg, haalde hij alles uit de kast in de beslissende game. Janssen won voor het eerst zijn enkel dit seizoen en werd daar zelfs een beetje emotioneel van. Ook Lammers klaarde het karwei in drie sets. Vooral door haar goede voetenwerk liet de advocate haar tegenstandster Karin Borger verslagen achter.

Ondanks het goede gevoel dat Flying Shuttle aan deze zeges overhield, bleef het bij deze twee punten. Een tegenvaller was de bovenbeenblessure van Monique Broeke, die daardoor haar single tegen Lie op moest geven.

Maar daar wil het zestal niet te lang bij stilstaan. Na de strijd tegen Amersfoort gelooft het zestal in de kans op handhaving. Quik waarschuwt de komende tegenstanders. “We worden steeds fitter en sterker.”

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.