Voor aanvang van de competitie werden Roosterse en Flying Shuttle gezien als twee degradatiekandidaten en tot nu toe voldoet het Bergse team inderdaad aan die verwachting. Roosterse heeft inmiddels een gat geslagen. Door de 7-1-zege komt het op 23 punten.

Flying Shuttle heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld, maar sleepte ook pas zes punten binnen. Een gemiste kans dus voor de ploeg van trainer Paul Poppenk. Eerste heer Simon van Opstal had goed begrepen dat zich een kans voordeed om aansluiting te vinden op de ranglijst en deed wat hij moest doen. Hij versloeg in zijn single Jente Paesen in twee sets met de setstanden 21-14 en 21-15.

Roel Janssen, die in de vorige wedstrijd zijn single op een indrukwekkende wijze binnen wist te halen voor zijn team, kon het voorbeeld van zijn ploegmakker Van Opstal niet volgen. Leon Nottelman bleek in drie sets te sterk voor Janssen.

In de vrouwensingles werd Monique Broeke gemist. De geblesseerde Broeke werd vervangen door Tak-Chin Lam uit het tweede team. Die verloor haar single in twee sets. Datzelfde overkwam Sarah Lammers.

In de dubbelpartijen was Flying Shuttle niet in staat om het de Limburgers echt moeilijk te maken. Uitzondering was de gemengddubbel van Onno Quik met zijn partner Lammers. Quik en Lammers moesten na drie spannende, gelijkopgaande sets hun meerderen erkennen in Dennis Dubbelman en Linda Hoedemakers.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.