Bij de landelijke divisieteams ging het vooral bij de thuiswedstrijden goed. Het tweede team had BCAmersfoort te gast en kreeg het in de enkelpartijen flink voor de kiezen. Arno van Rooijen was in twee games te sterk voor zijn tegenstander, maar de overige enkelpartijen gingen naar Amersfoortse zijde.

De niet te onderschatten Tak Chin Lam gaf overigens bijzonder goed partij met 17-21, 21-14 en 18-21. In de dubbelpartijen trok team 2 aan het langste eind, met een spannende 22-20 derde game van Tak Chin en Arno. De overige teamleden: Ricky Geers, Martine Buijk en deze week succesvol invalster Audrey Fisser.

Op regionaal niveau viel met name het jeugdige TFS’57-10 op. Het team bestaat uit Thomas Thijssen, Jouri van der Sanden, Kyra Liefbrief, Michelle Sikkers en Natasja Looij. Ze speelden afgelopen seizoen nog bijzonder succesvol als U17-team en nu mogen ze het in de derde klasse proberen. En hoe! Het herendubbel van Jouri en Thomas was niet opgewassen tegen het herenkoppel van Veghel’69, maar in de navolgende zeven partijen gingen de partijen bergopwaarts.

Jouri kreeg zijn enkelpartij niet zonder slag of stoot: na 18-21 in de eerste game wist hij met tweemaal 21-14 het spel naar zijn hand te zetten. Afsluitend kon hij met Michelle in de GD2 hetzelfde doen: 21-15 in de derde game en een indrukwekkend 7-1 debuut bij de senioren. Gefeliciteerd!

Het andere team wat met 7-1 de tegenstander (Drieschaar 2) in stilte achterliet, was TFS’57-11. Voorman en -zitter Wilfried Willemen liep over zijn tegenstander heen en Rob Huber deed hetzelfde. Dames Monique de Leeuw en Els Willemen moesten iets meer aanzetten in hun enkelpartijen, maar ook zij tikten twee winstpuntjes binnen. Jack Schouteren pakte daarvoor al met Huber het herendubbel in drie games en Astrid Looij en De Leeuw gunden hun tegenstanders slechts 20 puntjes.

Met een 6-0 voorsprong waren de gemengddubbels slechts nog van symbolische aard. Het venijn zat ‘m in de staart, zo bleek, want Wilfried en Astrid moesten hun opponenten feliciteren met 19-21 in de derde game. Jack en Els hielden het hoofd koel en ontvingen felicitaties vanwege hun 22-20 winst in de derde game. Ook de iets-meer-dan-jongvolwassenen van TFS’57 weten dus hoe ze moeten winnen, volgend weekend weer?

Helaas kunnen we deze editie nog niet berichten over de uitslagen van de jeugdcompetitie, deze komen hopelijk voor de volgende editie van TFS’57 Badmintonnieuws beschikbaar.

De uitslagen van speelweek 1
Korte toelichting: w = winst en v = verlies. Seniorenteams: landelijk – TFS’57-2 – BCAmersfoort 3: 5-3 (w), TFS’57-3 – BC DKC 3: 6-2 (v), TFS’57-5 – BC ZIGO 2: 6-2 (w), regionaal – TFS’57-H1 – BC Hoeven H1: 5-3 (w), TFS’57-6 – Bavel 3: 4-4, TFS’57-7 – Geldrop 4: 5-3 (v), TFS’57-9 – Hoogerheide 1: 3-5 (w), TFS’57-10 – Veghel’67 9: 7-1 (w), TFS’57-11 – Drieschaar 2: 7-1 (w), TFS’57-12 – Treffers 2: 2-6 (w), TFS’57-13 – Alouette 7: 1-7 (v), TFS’57-14 – Olympus’69 2: 1-7 (v). Jeugdteams: standen nog niet gepubliceerd op toernooi.nl. Volgende week zondag lees je natuurlijk weer TFS’57 Badmintonnieuws!