Vol verwachting keken de ruim 125 toeschouwers vanaf de tribune en vanuit het VIP-gedeelte naar de eerste wedstrijd. Hieraan ging de zogeheten ‘name call’ vooraf, waarbij het thuisspelende team zich presenteerde in de nieuwe Carlton-kleding.

Simon van Opstal en Onno Quik van de Bergse club speelden tegen Remco Muyris en Stefan van Houtem. De eerste rally’s werden nog bepaald door zenuwen bij de thuisspelers. De heren uit Wijchen bleken offensiever en met 12-21 en 16-21 was de eerste partij bekeken.

Ondertussen hadden Sharon Bindels en Monique Broeke een game gewonnen van Mariëlle van der Woerdt en Ilse Bakker. Deze goede opening werd echter met constant spel tenietgedaan door de routiniers van Smashing: 21-15, 13-21 en 13-21.

Tijd voor de enkelpartijen. Waar Van Opstal knap een driesetter afdwong tegen en later verloor van Papendal-ganger Nick Fransman (21-17, 16-21, 13-21) walste Broeke kalm en berekend over Rachel Geertsen heen (21-08, 21-09). Op het centre court gaf de kleine Sarah Lammers goed verweer tegen de powerbadmintonster Van der Woerdt. De verdediging brokkelde echter voldoende om Van der Woerdt aan twee games genoeg te laten hebben (14-21, 18-21). Tegelijkertijd speelde Roel Janssen zijn eerste eredivisiewedstrijd tegen een scherpe Muyris. Hij kwam pas in de tweede game aan badmintonnen toe, een fractie te laat (14-21, 19-21).

Met een tussenstand van 1-5 was er ruimte voor TFS’57 om het gat naar gelijkspel te dichten. Van Houtem en Bakker lieten echter geen spaander heel van Janssen en Bindels. De eerste game gaf met 14-21 nog uitzicht op aantrekkelijk badminton, maar in de slotgame toonden de Smashing-spelers dat ze al jaren op dit hoge niveau spelen.

Op de middenbaan maakten Quik en Lammers het nog spannend voor het toegestroomde publiek. Na een wat tamme eerste game tegen Geertsen en Fransman krabbelden de Bergenaren omhoog en forceerden ze hier en daar nog echte winners. De partij werd uiteindelijk met 12-21 en 18-21 gewonnen door de gastspelers en daarmee kon hun coach Brenda Beenhakker tevreden de derde helft in.

Voor de organisatiecommissie van team 1 was deze eerste wedstrijd een proeve van bekwaamheid. Voorzitter Wilfried Willemen is opgetogen over de grote hoeveelheid publiek die sporthal Tuinwijk deze zaterdagavond wist te vinden. Zij kwamen terecht in een tot badmintontempel omgetoverde zaal, compleet met VIP-gedeelte, spelershoek met parasols en zelfs een aparte tafel voor de aanwezige pers. Omroep Brabant en BN/DeStem waren vertegenwoordigd en ook twee sportfotografen kregen gelegenheid om het debuut vast te leggen.

Volgende thuiswedstrijd: 2 oktober
TFS’57 speelt haar volgende wedstrijd tegen BC DKC uit Den Haag. Dit tweede optreden in de eredivisie vindt plaats op zaterdag 2 oktober in sporthal Tuinwijk en de zaal opent weer om 18.00 uur haar deuren. Toegang is gratis.

— EINDE PERSBERICHT —

Er waren vooraf toch wat zenuwen, gelukkig kreeg team 1 morele steun vanuit de tFs-Side op de tribune. - foto door Stefan Joosen

Klik op de foto om deze in hoge resolutie (300dpi) op te slaan.
Er waren vooraf toch wat zenuwen, gelukkig kreeg team 1 morele steun vanuit de tFs-Side op de tribune. – foto door Stefan Joosen

Publicaties n.a.v. dit persbericht