Zaterdag 18 september:
TFS’57 – Smashing

Sporthal Tuinwijk (Florastraat 90, Bergen op Zoom) opent om 18.00 uur haar deuren voor de confrontatie tussen het eerste team van TFS’57 en tegenstander Smashing uit Wijchen.

De toegang tot deze eredivisiewedstrijden is gratis en iedereen is welkom: jong en oud! Vanaf 18.30 uur krijgt het publiek een muzikale warming-up van percussieband Santola (optreden is komen te vervallen -CdR). Het officiële begin van de eerste badmintonwedstrijd staat gepland voor 19.00 uur.

Realistisch

Het vlaggeschip van de Bergse badmintonclub bestaat uit Roel Janssen, Simon van Opstal, Onno Quik, Monique Broeke, Sarah Lammers en Sharon Bindels. Qua aantal de Calimero van de eredivisie. Dat de grootte van de selectie geen bepalende factor hoeft te zijn, heeft het vriendenteam vorig seizoen bewezen door deze reserve-promotie af te dwingen.

“Het zal absoluut hard werken worden”, aldus Quik, (gemengd)dubbelspecialist van het gepromoveerde team. De nieuwe trainer en coach Paup Poppenk staat de spelers in de voorbereidingen en tijdens de wedstrijden bij. Zijn aanpak laat zich vooral leiden door een grote mate van zelfstandigheid aan de zijde van de spelers. “Samen komen tot oplossingen”, aldus Poppenk.

Sterke tegenstander

Tijdens de eerste thuiswedstrijd debuteert het team in de nieuwe thuisarena tegen het vorig jaar als zevende geëindigde BC Smashing uit Wijchen. Gesterkt door veterane Rachel Geertsen en Olympia-ganger Nick Fransman zal dit team geen ruimte laten aan TFS’57 om slordig te zijn. Oud-topspeelster Brenda Beenhakker – in 2007 zelf nog dubbelkampioene van Nederland – begeleidt het team als trainer en coach.

We gaan ervoor!

Voorzitter Wilfried Willemen is enthousiast en ziet uit naar deze eerste wedstrijd in de hoogste nationale badmintonklasse. “Hier werkten we al een hele tijd, ook in de breedte, naar toe en niet alleen de spelers maar ook onze leden verwelkomen de eredivisie en het publiek bijzonder graag. Topbadminton in Bergen op Zoom!”

Wedstrijden in sporthal Tuinwijk

Trouwe supporters van team 1 zullen zich wellicht afvragen waarom er dit seizoen niet in sporthal Gageldonk gespeeld wordt. Ten eerste voldoen de zaal en de vloer van sporthal Tuinwijk beter aan de strenge eisen van de eredivisie. Daarnaast is er een foyer, zodat het publiek ook terecht kan voor een hapje en drankje. Zo kan de club haar spelers en het publiek een eredivisiewaardige ervaring aanbieden.

Blijf op de hoogte

De abonnees van de team 1 nieuwsbrief ontvangen voor elke wedstrijd een korte update over de eerstvolgende wedstrijd, een nabeschouwing en een bijgewerkte wedstrijdkalender. Zo weet je altijd waar en wanneer je naar team 1 kunt komen kijken. Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur een e-mail naar info(vervang deze tekst door het @pestaartje)theflyingshuttle57.nl en je wordt toegevoegd aan de lijst.

Op de website www.tfs57.nl worden wekelijks nieuwsberichten geplaatst over de avonturen van team 1 in de eredivisie. Ook zullen er regelmatig foto’s verschijnen en de twitteraars kunnen het team volgen @tfs57.

Interesse in sponsoring?

Er worden het hele jaar door broodnodige sponsorgelden en samenwerkingen aangeworven. In het verlengde hiervan kunnen bedrijven en particulieren voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS’57 worden. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Christ de Rooij (e-mail: info(vervang deze tekst door het @pestaartje)theflyingshuttle57.nl of telefoon: 06 1275 1922).

Team 1 speelster Monique Broeke gooide vorig seizoen hoge ogen door ongeslagen te blijven in de enkelpartijen. - foto Alex van Zaanen

Team 1 speelster Monique Broeke gooide vorig seizoen hoge ogen door ongeslagen te blijven in de enkelpartijen. – foto Alex van Zaanen