Eredivisie in Bergen

WWilfried Willemen is in het dagelijks leven docent en technator (coördinator technasium) aan ’t Rijks in Bergen op Zoom. Sinds enkele jaren vervult hij bij TFS’57 de rol van voorzitter. Ook is hij een fanatieke badmintonspeler. “In juni van dit jaar benaderde Badminton Nederland mij over toetreding tot de eredivisie. Het liefst zeg je natuurlijk meteen ja!”

Jeugd als basis
Willemen weet wat er komt kijken bij het besturen van een regionale topclub zoals The Flying Shuttle ’57. In West-Brabant is er geen andere badmintonvereniging met zoveel spelers en hoge teams en dat vergt voorbereiding. “De basis is jaren geleden al gelegd en zorgt ervoor dat het huidige eerste team voornamelijk ‘eigen kweek’ is. We hechten als club groot belang aan een goede jeugdopleiding. Dat blijft niet alleen bij mooie woorden. We hebben een gerenommeerde Jeugd Combinatie Training om regionale talenten extra op te leiden.”

Weloverwogen
De vraag die onmiddellijk rijst, is wanneer zeg je dan wél ja tegen eredivisie? “Als je voldoende vertrouwen hebt in de sportieve, organisatorische en financiële aspecten van deze keuze. We hebben een verplichting naar de ruim 250 leden. De signalen zijn gelukkig bemoedigend en niet in de minste plaats omdat Rabobank Het Markiezaat als partner achter ons staat. Dit is voor ons reden om de regio Bergen op Zoom vanaf september op de badmintonkaart te zetten. Ik herhaal het nog maar eens: dit is een unieke kans voor de club, de partners in sport én Bergen op Zoom!”

De club
The Flying Shuttle ’57 is met 250 leden de grootste badmintonclub van Bergen op Zoom en verre
omstreken. De vereniging heeft maar liefst 110 competitiespelende leden op regionaal en landelijk
niveau. Ook wordt aan ruim 140 senior- en jeugdrecreanten speelgelegenheid geboden. Wilt u meer informatie over The Flying Shuttle ’57 om te kijken en ontdekken hoe actief de badmintonclub is? Kijk dan op www.tfs57.nl voor meer informatie over de badmintonclub.