De stap omhoog vergt zowel van het team als van de organisatie eromheen een aanzienlijke intensivering om uitzicht op handhaving reëel te maken.

Hoofdtrainer Paul Poppenk geniet zijn eerste seizoen bij TFS’57 en krijgt meteen de kans om met het eerste team op eredivisieniveau te acteren. Zijn missie blijft echter hetzelfde: de spelers zelf bepalen hun pad en Poppenk coacht hen daarbij.

Belangrijke overwegingen zoals sportieve en financiële haalbaarheid zijn uitvoerig besproken. “Binnen de korte beslissingstermijn is het onmogelijk om al een kostendekkend verhaal weg te zetten”, aldus voorzitter Wilfried Willemen.

“Gelukkig zijn de signalen vanuit de sponsorcommissie bemoedigend en wordt er ook de komende tijd nog actief geworven.” In het verlengde van de huidige sponsorwerving kunnen bedrijven en particulieren voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS’57 worden.

Het eredivisieschap is niet alleen voor gemeente Bergen op Zoom een potentiële pijler binnen haar citymarketing- en sportbeleid. Ook voor het hechte team, al enkele jaren in deze samenstelling, is het een beloning.

De spelers zelf zijn enthousiast en ook in deze fase al erg actief betrokken bij de organisatie. “Dit is enorm motiverend”, aldus dubbelspecialiste Sharon Bindels. Afgelopen seizoen eindigde het vlaggenschip knap tweede, nu is de promotie er alsnog.

— EINDE PERSBERICHT —

Publicaties n.a.v. dit persbericht