Aan de startlijn van deze racketmeerkamp verschijnen onder meer Simon van Opstal (nummer 4 van Nederland) en Quik zelf (nummer 5 op de ranglijst). De boomlange Michiel Kruijt, eredivisiespeler in het badminton en 47e op de nationale racketlonranglijst, wordt geflankeerd door teamgenote Daisy Bommeleyn, momenteel 13e op de ranglijst.

Wat is racketlon?
Het is een individuele meerkamp van vier verschillende racketsporten: tafeltennis, badminton, squash en tennis (gespeeld in deze volgorde). De racketlonner speelt met elk racket tot de 21 punten: dit is een vergelijkbaar rallypointsysteem zoals bij bijvoorbeeld badminton. Racketlon is momenteel de snelstgroeiende racketsport in de wereld. Met een zeer grote sportieve deelname in Oostenrijk, Engeland, België en na diverse Scandinavische landen begint de sport ook in Nederland razend populair te worden.

Hoe werkt de inschrijving?

Geinteresseerden kunnen zich inschrijven via www.racketlonboz.nl waar ook het reglement te vinden is. De inschrijving sluit vrijdag 18 juni 2010 of eerder als het maximaal aantal van 175 wedstrijden is bereikt. De loting wordt verricht op zaterdag 19 juni 2010 te Bergen op Zoom.

Natuurlijk zijn belangstellenden van harte welkom om te komen kijken in Hoogerheide en ook om zelf te proeven aan de snelstgroeiende racketsport van Nederland. Op www.racketlonboz.nl vind je meer informatie!