Door het wegvallen van twee teams in de eredivisie kwam er een plaats vrij voor TSF’57. De stap omhoog vergt zowel van het team als van de organisatie eromheen een aanzienlijke intensivering om uitzicht op handhaving reëel te maken.

Belangrijke overwegingen zoals sportieve en financiële haalbaarheid zijn uitvoerig besproken. “Gelukkig zijn de signalen vanuit de sponsorcommissie bemoedigend en wordt er ook de komende tijd nog actief geworven”, aldus voorzitter Wilfried Willemen. In het verlengde van sponsorwerving kunnen bedrijven en particulieren al voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS’57 worden.

Het eredivisieschap is niet alleen voor gemeente Bergen op Zoom een potentiële pijler binnen haar citymarketing- en sportbeleid. Ook voor het hechte team, al enkele jaren in deze samenstelling, is het een beloning.

Jeugd speelt landelijk mee
Een delegatie van 24 man bestaande uit spelers, trainers, broertjes en zusjes en papa’s en mama’s streek op 18 juni neer in Landal Greenparks. Er waren drie huisjes geboekt, zodat de spelers elke dag uitgerust naar de sporthal in Almere konden rijden.

TFS’57 werd vertegenwoordigd door heren Jouri en Niek van der Sanden en Thomas Thijssen en door jongedames Michelle Sikkers, Kyra Liefbroer en Natasja Looij. In de groepsfase speelden ze eerst tegen BC Rebeo en Thomas en Natasja wonnen als enigen hun partij. De 4-1 eindstand is ietwat geflatteerd gezien de twee driesetters in Michelles enkel en dubbel.

Tegenover BC Bedum was het kaartspel opnieuw geschud en niet zonder verdienste: monsterachtig spannende drisetters en er bleef slechts een puntje liggen in de enkel van Jouri: 21-12 12-21 en 25-23. Een 4-1 winst van formaat!

Met de gespeelde wedstrijden was de groepsfase voorbij en kon er op zondag gespeeld worden om het kampioenschap. Favoriet BV Almere was om 10:00 uur de eerste opponent en het ging bovenverwachting goed. Broertjes Jouri en Niek waren vrij kansloos, maar zeker voor Niek was het toch een hele eer om helemaal in Almere tegen de latere kampioen te mogen spelen.

Kyra en Michelle moesten in de derde game buigen met 23-21, volgens Henk Slaats, de coach van BV Almere, een respectabele prestatie. Thomas kroop in zijn enkelpartij nog bijna door het oog van de naald (28-26), maar werd in de tweede game volledig gepasseerd met 21-7. Vervolgens excelleerde Michelle in haar enkel tegen Lisa van Stenus (in mei nog actief op het NJK) en sleepte er een driesetter uit. Thomas en Natasja konden in de gemengddubbel geen vuist maken, dus eindigde deze confrontatie in 5-0.

Om 13:30 uur kon er nog voor de 3/4e plek gespeeld worden, maar de tweede ontmoeting met BC Rebeo werd in zekere zin een herhaling van een dag eerder. Thomas en Natasja wonnen opnieuw als enige hun partij, maar deze maal deed Kyra nog bijna een duit in het winstzakje met haar driesetter.

Het slottoernooi begon met zes teams in de U17-categorie. Uiteindelijk is het TFS’57-combinatieteam 4e van Nederland geworden: een bijzondere prestatie en een erg gezellige ervaring voor de spelers zelf en hun uitgebreide entourage.

Jeugdspeler Michelle Sikkers in haar damesenkel in sporthal De Toekomstgroep te Almere. - foto Alex van Zaanen

Jeugdspeler Michelle Sikkers in haar damesenkel in sporthal De Toekomstgroep te Almere. – foto Alex van Zaanen