Simon Van Opstal was zaterdag in de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen racketlon dichtbij een daverende verrassing. De racketsporter uit Bergen op Zoom leidde in zijn wedstrijd tegen de als nummer één geplaatste Krist na twee sets (tafeltennis en badminton) met achttien punten verschil. Het squash verloor Van Opstal daarna met 21-7, maar toen was er volgens hem nog geen vuiltje aan de lucht.

“Ik stond nog altijd vier punten voor en was in al mijn vorige confrontaties met Alwin de beste tennisser gebleken. Ik hield me dan ook gewoon voor dat ik moest tenissen zoals anders.” Het lukte niet. Van Opstal raakte volgens eigen zeggen geen bal meer, verloor de set met 21-8 en daarmee de hele wedstrijd met negen punten verschil.

Krist kroonde zich vervolgens in de finale tegen Bart Beks tot Nederlands kampioen en Van Opstal verloor de wedstrijd om de derde plaats tegen Paul Twisterling met vijftien punten verschil. “Voor die wedstrijd kon ik me, na de misser in de halve finale, eigenlijk niet meer opladen. Ik baal nu nog steeds van die verloren finaleplek. Maar ach, volgend jaar beter.”

Van Opstal begon het NK zaterdag in Houten in de kwartfinale met een overwinning op zijn Bergse plaatsgenoot Onno Quik. Quik won het tafeltennis (21-23), maar boog met het badminton diep voor Van Opstal: 21-11. “Te diep”, vond hij zelf.

Van Opstal won daarna ook het squash (21-16) en Quik het tennis (16-21). “Maar uiteindelijk verloor ik van Simon omdat bij het tafeltennis het verschil veel te klein was”, vond Quik. De Bergenaar richtte zich daarna wel op en eindigde door overwinningen op Vincent Rooker en Stefan Immerzeel nog als vijfde.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.