De badmintonner van het Limburgse BC Roosterse rekende met vijf concurrenten af en verloor geen enkele set. Nottelman kon toch met een goed gevoel uit West-Brabant vertrekken, Hij won ook het mannendubbel en het gemengddubbel. Het toernooi, dat voor het derde jaar een Satellite-status kreeg, zag heel wat topspelers op de deelnemerslijst verschijnen.

Stephan Branderhorst werd als hoogste ingeschaald, voor Nottelman, Hans van Os en Michiel Kruijt. De geplaatste spelers voldeden aan de verwachtingen op het tweedaagse evenement in sporthal Gageldonk. Alleen topfavoriet Branderhorst moest vroeg in het toernooi de handdoek werpen. Plaatselijke favoriet Simon van Opstal sloeg in de tweede ronde de deur dicht voor Branderhorst.

Gesteund door de vroege nederlaag van zijn concurrent, schoot Nottelman uit de startblokken. Eerst moest Stacey Bouwman eraan geloven (21-16, 21-18), in de kwartfinale klopte hij de Zuid-Afrikaan Marco Gouw (21-11, 24-22) en via een regelmatige zege op Hans van Os (tweemaal 21-17) plaatste hij zich voor de finale. Michiel Kruijt was daarin de tegenstander. De man uit Spijkenisse kon het niveau van Nottelman in de eerste set nog bijbenen, maar verloor deze wel met 21-19. In de tweede set kwam de toernooizege voor Nottelman niet meer in gevaar (21-14).

De organisatie van het toernooi kon ook bij de vrouwen een schema van 32 opstellen. Een tegenvaller was de gedwongen afzegging van thuisspeelster Monique Broeke. Zij kampte met een blessure waardoor ze gedwongen werd aan de kan toe te kijken.

Een meevaller was de fraaie ontknoping. De ongeplaatste Kirsten van der Valk had er al twee zware driesetters opzitten tegen Wendy Hoeve en Myke Halkema, toen zij zondag de degens kruiste met de eveneens ongeplaatste Soraya de Visch Eijbergen. De bloedstollende eindstrijd pakte met het nodige geluk goed uit voor De Visch Eijbergen, met de alleszeggende setstanden: 19-21, 30-29 en 21-19.

Ook in het mannen- en gemengddubbel werd het Bergse publiek getrakteerd op fraai badminton en de nodige spanning. Waar Nottelman in zijn single eclatante zeges boekte, had hij in het mannendubbelspel moeite om de eindzege op te strijken. Aan de zijde van Ceriel Kusters slaagde hij toch in die missie door in de finale met 21-16, 18-21 en 21-13 te winnen van Hans van Os en Ralph Starren.

Nottelman won het gemengddubbel met Roxanne Molenmaker. Het duo was koelbloediger dan Jeannet van der Werff en Michiel Kruijt: 21-16, 19-21, 22-20. Het vrouwendubbel was een prooi voor Lisa Malaihollo en Yvonne Sie. Zij klopten Myke Halkema en Soraya de Visch Eijbergen.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.