In de herenenkelfinale was de Limburger met 19-21 en 14-21 te sterk voor Michiel Kruijt. De eerstgeplaatste Stephan Branderhorst moest vanwege een blessure opgeven in zijn enkelpartij tegen Simon van Opstal van de organiserende club.

Bij de dames ging nationale selectiespeler Soraya de Visch Eijbergen met de winst aan de haal. Zij bezorgde het publiek een badmintonschouwspel door in de tweede game met matchpoint tegen via 30-29 te ontsnappen naar een derde game en daarmee winst tegen Kirsten van der Valk.

Winst in drie onderdelen

Nottelman werkte zich met vaste dubbelpartner Ceriel Custers allerminst eenvoudig naar de finale van de herendubbel. Hans van Os en Ralph Starren, toch geen uitgemaakte underdogs in deze confrontatie, kwamen in de derde game niet verder dan 13 punten. Een uur later kwamen Nottelman en Kruijt elkaar nogmaals tegen in de gemengdubbelfinale, ditmaal geflankeerd door respectievelijk Roxanne Molenmaker en Jeannet van der Werff. Ook deze finale, alweer de twaalfde wedstrijd van het weekend voor Nottelman, werd in het voordeel van de Roosterse BC spelers besloten.

Jong tegen oud(er)

Bij de dames vervulden Lisa Malaihollo – wegens een blessure afgehaakt in de damesenkel – en Yvonne Sie volgens verwachting hun favorietenrol. De jonge Myke Halkema en De Visch Eijbergen, eerder op zondag nog te sterk voor de als tweede geplaatste Rachel Geertsen en Eefje Muskens, kregen geen vat op hun meer ervaren tegenstanders.

TFS’57-speler Monique Broeke moest helaas verstek laten gaan wegens een achillespeesblessure. Voor de Bergen op Zoomse club zelf werd de eer toch nog hoog gehouden door de 18-jarige Marijke Cloosterman. De studente uit team 4 bereikte in categorie 4 maarliefst drie finales.

Voor toernooiorganisator Huib van Rooijen was het een succesvol toernooi. “De samenwerking met diverse sponsoren, waaronder toernooisponsor Badminton-Service.com, zorgt ervoor dat we het toernooi op een gezonde manier kunnen draaien. Tel daarbij de mooie wedstrijden op en je hebt een geweldig sportweekend, voor spelers én publiek.”

— EINDE PERSBERICHT —

Noot voor de redactie
Meer informatie over het Cooling Down Satellite toernooi is op te vragen bij toernooiorganisator Huib van Rooijen (telefoon: 0164 252 974, e-mail: satellitetfs57(vervang deze tekst door het @pestaartje)badminton.nl).

Publicaties n.a.v. dit persbericht