De TFS’57-coryfee heeft te veel last van een achillespeesontsteking. “Ik baal als een stekker”, aldus Broeke gistermiddag. “Maar ik heb te veel last.”

De badmintonster richt zich noodgedwongen op volgend seizoen. “Wat dat betreft, is het nog tamelijk gunstig dat ik nu geblesseerd ben. Ik kan de zomermaanden benutten om volledig te herstellen.” Broeke liep haar blessure op tijdens een training. “Ik sprong en daarna was het over.”

Haar absentie is een grote streep door de rekening van de organisatie. De 27-jarige speelster geldt nog altijd als de beste badmintonster uit de regio. Begin dit jaar werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van de gemeente Roosendaal. En mede door de foutloze reeks van Broeke eindigde haar team Flying Shuttle uit Bergen op Zoom het afgelopen seizoen als tweede in de eerste divisie.

Zonder Broeke zullen de toeschouwers genoegen moeten nemen met de tweehonderd andere deelnemers, die vandaag en morgen neerstrijken in sporthal de Gageldonk in Bergen op Zoom. In die zaal worden 350 wedstrijden afgewerkt.

De Tilburgse Lisa Malaihollo is favoriet bij de vrouwen, Monique van der Wouden is als tweede geplaatst. Afgelopen weekeinde, tijdens de Meteoor Satellite in Veendam, moest de Haarlemse in de tweede game nog afhaken tegen Malaihollo.

Bij de mannen geldt Stephan Branderhorst als belangrijkste gegadigde voor de titel. Limburger Leon Nottelman is geplaatst als runner-up. De wedstrijden gaan vandaag en morgen om 9.00 uur van start. Morgenavond om 18.30 uur is de prijsuitreiking.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.