Patrick Trompert bereikte samen met Mandy Ipenburg de gemengddubbelfinale in de hoogste categorie, maar de twee spelers sneuvelden in twee vlotte games. Ipenburg wist in de damesenkel nog de poulefase te overleven, Anouk van Riel van BC Tilburg blokkeerde in de kwartfinale echter de doorgang.

Nieuwbakken vierde divisie speler Renaldo Kaljouw won de herendubbelfinale in categorie 5 samen met gelegenheidspartner Mitch Cheung, wederom een demonstratie van het feit dat de atletische Kaljouw in een stijgende lijn zit. In de herenenkel ging hij helaas al in de kwartfinale ietwat verrassend ten onder tegen de jonge en soms even wispelturig spelende Takpin Lam van Robad (21-11, 14-21 en 21-19).

Al met al een bescheiden eindresultaat van de TFS’57-delegatie in Dongen. Er staan dit voorjaar veel toernooien op de kalender, waaronder de traditionele ‘Roosendaalse’. Daar zullen weer veel TFS’57-spelers, ook uit de jeugdgroepen, acte de presence geven. Vorig jaar was de overmacht vanuit Bergen op Zoom indrukwekkend te noemen, met het overgrote deel van de prijzen dat meeging naar de Brabantse Wal. Op zondag 18 april zal duidelijk worden of de badmintonners van The Flying Shuttle ’57 wederom zo’n stempel op het toernooi weten te drukken.

Zin om eens te komen kijken?
Op maandag 19 april is sporthal Gageldonk van 19.00 tot 20.30 uur geopend voor iedereen in het kader van de Nationale Sportweek. Wij zorgen voor rackets en shuttles en onze eigen Monique Broeke verzorgt een introductietraining zodat je kennis kan maken met de badmintonsport.

Denk jij dat badminton helemaal jouw ding is? Of kriebelt het badmintonnen nog steeds en wil je weer beginnen met de leukste racketsport van Nederland? Kijk op onze website op www.tfs57.nl in het menu onder ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie! The Flying Shuttle ’57: Veel gezichten, één club.