De team 1 speler van The Flying Shuttle ’57 in Bergen op Zoom gold vooraf al als favoriet en in de finale tegen de nog jonge Kirsten van der Valk maakte ze de verwachtingen met 21-13 en 21-11 overduidelijk waar. Zelf voegt ze toe: “Ik heb aardig gespeeld, dit voelde beter dan vorige week.”

Op weg naar de eindpartij liet de Roosendaalse ergotherapeute nergens steken vallen en geen van haar vier enkeltegenstanders lukte het om boven de 14 punten per game uit te komen. Dat was aanzienlijk anders dan tijdens haar deelname aan de Conquesto Satellite in Zoetermeer een weekend eerder. Daar overweldigde ze haar eerste twee tegenstanders in elk twee games, maar moest ze strijden om achtereenvolgens favoriet Lisa Malaihollo (19-21, 24-26) en in de finale Roxanne Molenmaker (20-22, 22-20, 23-21) achter zich te laten.

In Amersfoort wist Broeke naast de toernooititel tevens de dubbeltitel op te eisen. Met gelegenheidspartner Wendy Hoeve van het Limburgse Roosterse BC morste ze geen punten en toonde ze zich opnieuw een speler waarmee ook de nationale badmintontop rekening dient te houden.

— EINDE PERSBERICHT —

Publicaties n.a.v. dit persbericht