Mandy Ipenburg en Patrick Trompert, beide van The Flying Shuttle ’57 in Bergen op zoom, schreven het toernooi van Robad op hun naam.

Het werd net als vorig jaar een Bergen op Zooms onderonsje in de hoogste categorieën: enkelkampioenen Ipenburg en Trompert wonnen samen tevens de gemengddubbelfinale en de zusjes Kimberley en Marijke Cloosterman eisten op zaterdag al de eerste plaats in de damesdubbel op.

In de B-categorie was Renaldo Kaljouw de beste enkelspeler en veteraan Leon Geers won samen met gelegenheidspartner Jorn van Hooijdonk de herendubbel. De gemengddubbelfinale in deze categorie ging tussen Martine Buijk en Blauw/Wit-speler Bart op de Beke enerzijds en Kaljouw en Inge Kunst anderzijds. Buijk en Op de Beke waren met 21-13 en 21-8 ruimschoots de beteren en verzekerden zich daarmee van het eremetaal.

Districtspelers Koen Hoetelmans en Nico Miedema verdedigden in de D-categorie de eer door de herendubbel op hun naam te schrijven. Jeugdtalenten Kyra Liefbroer, Michelle Sikkers en Joyce Belde wisten respectievelijk eerste, tweede en gedeeld derde te worden in de damesenkel, een formidabele prestatie voor deze B1-speelsters.

Het Regionaal Trainings Centrum Breda (ook wel RTC Breda genoemd) was dit jaar goed vertegenwoordigd: de kenmerkende oranje shirtjes renden twee dagen lang door de hal. Het ontbreekt de schrijver van dit stukje aan inhoudelijke kennis om te kunnen verslaan of deze jeugdtalenten daadwerkelijk hun RTC-begeleiding te gelde hebben kunnen maken. Daartoe verwijst hij de lezer graag naar toernooi.nl, waar op dit moment de toernooigegevens nog incompleet zijn.

Het toernooi werd vrij dicht op het geplande tijdsschema afgedraaid, maar dat kon niets wegnemen van de gedachte dat het niet bijzonder sterk bezet was. Niet de organisatie zelf: de mensen in hun witte bodywarmers lieten zich van hun beste kant zien. Het was wederom het deelnemersveld dat geen echte ‘popsterren uit de badmintonwereld’ onder zich had.

Wellicht kan die ietwat harde conclusie bijgesteld worden met de kennis dat “de Roosendaalse” ook geen pretenties heeft om een toernooi te zijn met de allure van een zogeheten satellitetoernooi zoals de TFS’57 Cooling Down Satellite op 15 en 16 mei. Robad wil een gezellig toernooi met veel speelmogelijkheden wegzetten en daarin slaagde ze dit weekend met vlag en wimpel.