Het Cooling Down Satellite toernooi is onderdeel van een circuit dat bestaat uit negen toernooien in de hoogste nationale categorie. Het is voor TFS’57 de derde keer dat haar toernooi de satellitestatus geniet en dat zorgt voor interesse vanuit de Nederlandse (sub)top. Toernooisecretaris Petra van Leeuwen voegt toe: “De belangstelling voor ons toernooi is groot, ook in de categorieën 4, 6 en 9 zien we een sterk deelnemersveld.”

Bij de dames treedt de doorgewinterde Rachel Geertsen aan en kan de organisatie diverse spelers uit de nationale jeugdselecties verwelkomen, waaronder Linda Chen, Myke Halkema en jonge belofte Kirsten van der Valk van BC Amersfoort. Bij de heren voeren Leon Nottelman, onlangs nog toernooiwinnaar in Amersfoort, en hardhitter Michiel Kruijt vooralsnog de inschrijvingslijst aan.

Zelf heeft TFS’57 vooral met Monique Broeke een troef in handen. Zij liet eerder al in Zoetermeer en Amersfoort zien dat ze de slagen in huis heeft om een satellite op haar naam te schrijven.

Het toernooi start op zaterdagochtend 15 mei om 09:00 uur en ’s avonds om 21:30 uur gaan de laatste partijen het veld op. Aansluitend vindt er voor de deelnemers een feest plaats in de sportkantine. In totaal zullen er ruim 300 partijen gespeeld worden. Zondag 16 mei wordt er eveneens gestart om 09:00 uur en vindt de prijsuitreiking plaats omstreeks 18:30 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom in sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom om te komen genieten van nationaal topbadminton op West-Brabantse bodem. Op www.tfs57.nl staat meer informatie over de Cooling Down Satellite en de organiserende badmintonclub The Flying Shuttle ’57.

— EINDE PERSBERICHT —

Noot voor de redactie
Meer informatie over het Cooling Down Satellite toernooi is op te vragen bij toernooiorganisator Huib van Rooijen (telefoon: 0164 252 974, e-mail: satellitetfs57(vervang deze tekst door het @pestaartje)badminton.nl).

Publicaties n.a.v. dit persbericht