De meer dan honderd deelnemers zullen spelen in acht verschillende klassen. Voor de senioren zijn dat A1 (eerste t/m vierde divisie), A2 (hoofd-, eerste en herenklasse), B (tweede t/m vijfde klasse) en C (recreanten en sport overdag).

De heren in de A1-klasse hebben enige tijd geleden geloot voor de dubbelkoppels en dat betekent dat de dubbeltitel van vorig jaar niet meer verdedigd kan worden. Onno Quik werd vorig jaar dubbelkampioen met Jelle van Loon, maar gaat nu met de boomlange Patrick Trompert voor de titel. Favoriet bij de dames is wederom Monique Broeke, zowel voor de enkel als voor de damesdubbel met vaste dubbelpartner Sharon Bindels. Petra Landmeter en Richard van Rooijen pakten vorig jaar ten koste van Quik en Sarah Lammers de gemengddubbeltitel, lukt het ze dit jaar weer?

Rijzende ster Renaldo Kaljouw heeft het aangedurfd om in de A1-klasse in te schrijven voor de enkel. Hij brengt daarmee een offer, want in de A2-klasse zou hij wellicht de beste kaarten in handen gehad hebben. Titelverdediger Daniël Deenen plukt hier de vruchten van en daardoor zijn voor hem ook dit jaar de vooruitzichten goed. Teamgenote Margo de Moor pakte tijdens de vorige editie het kampioenschap ten koste van Inge Kunst en opnieuw bevindt de flegmatieke Huijbergse zich in de favorietenrol. Kunst maakt goede kans runner-up te worden en wellicht weet ze haar titel in de gemengddubbel samen met Kaljouw te prolongeren.

Titelverdediger Nico Miedema heeft in de goedbezette B-klasse dit jaar flink wat tegenstanders: de amicale Raymond Otten staat aan de startlijn en ook de jonge Koen Hoetelmans heeft de kampioensbeker vorig jaar zien fonkelen. Bij de dames maakt Petra van Leeuwen haar rentree op de houten vloer van Gageldonk. De spelersgroep ziet zich tevens uitgebreid met onder meer de mooie alliteratie die Marijke Moret heet. Gaat de kampioensbeker naar routinier Monique de Laet of naar een van de jonge beloften zoals Aranka Staal en Marjolein van Terheijden?

De jeugdspelers vullen de overige vier klassen, van jeugdteam TFS’57-B1 tot en met de groep mini’s die bij Marcel Malee hun training krijgen. Thomas Thyssen en Kyra Liefbroer (vorige jaar beide clubkampioen) hebben dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer een stevige kluif aan de tocht naar de finale. Sterke spelers zoals Jouri van der Sanden en Natasja Looij zullen eveneens de strijd aangaan om de eerste plaats. Wie hierin slaagt, dat zal zondag 21 maart pas blijken.

Papa’s en mama’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom in sporthal Gageldonk. Zeker de jonge spelertjes kunnen de nodige aanmoediging gebruiken, maar uiteraard zijn onze veteranen John Tjia en Fons Broekhoven ook erg blij met een glimlach vanaf de tribunes. Groot en klein hebben een plekje bij The Flying Shuttle ’57: veel gezichten, één club.

Rijzende ster Renaldo Kaljouw laat een potentieel kampioenschap in de A2 schieten om de strijd aan te gaan met de top van de vereniging. - foto Christ de Rooij

Rijzende ster Renaldo Kaljouw laat een potentieel kampioenschap in de A2 schieten om de strijd aan te gaan met de top van de vereniging.
– foto Christ de Rooij