Voorzitter Wilfried Willemen kon op zondag rond zes uur de kampioenen huldigen in de foyer van sporthal Gageldonk.

Bij de divisiespelers van de A1-categorie waren er weinig verrassingen: Monique Broeke werd clubkampioene in de damesenkel, samen met Sharon Bindels in de damesdubbel en nog eens met Simon van Opstal in de gemengddubbel. Simon werd zelf eveneens clubkampioen en bedankte in zijn woordje de organisatie voor het succesvolle toernooi. De broers Richard en Arno van Rooijen waren in de finale te sterk voor Roel Janssen en Jasper Vijverberg en werden daarmee eerste in de herendubbel.

In de A2-categorie voor hoofdklasse- en eerste klasse spelers moest titelverdediger Daniël Deenen zijn titel afstaan aan de behendige Michiel de Vos. Bij de dames kwam Inge Kunst verrassend langszij de als favoriet aangemerkte Margo de Moor en werd daarmee clubkampioene van 2010.

De Moor had overigens met een eerste plaats in de damesdubbel (samen met Kunst) en tevens een eerste plaats in de gemengddubbel (samen met Jeffry Schouteren) toch geen slecht weekend. Bij de herendubbel kwam het beste koppel uit Zeeland: Renaldo Kaljouw en provinciegenoot Ricardo Koens regen de winst aan hun racket, ten koste van routiniers Stefan Joosen en Michiel de Vos.

Koen Hoetelmans, afgelopen seizoen voor het eerst spelend bij de senioren, pakte in de B-categorie het clubkampioenschap. Jeugdspeler Colin Baarends wist het knap tot een gedeeld derde plek te brengen. De herendubbel ging naar Mat Buuron en Richard van der Looij. Titelverdediger en seniorspeler Monique de Laet kwam dit jaar in aanraking met de klappen van maarliefst drie jeugdspelers die haar passeerden. Michelle Sikkers beet zich vast in elke partij die ze speelde en werd clubkampioene ten koste van Joyce Belde.

Dat ervaring toch nog meetelt, liet De Laet zien door eerste in de gemengddubbel te worden (samen met Richard van der Looij) en ook de damesdubbelfinale te winnen (samen met Marjolein van Terheijden). Chris de Vos eindigde bovenaan de poule van de herenenkel in de C-categorie en daarmee kan hij zich een jaar lang clubkampioen noemen!

Huldiging kampioenen
Tijdens het lauweren van de kampioensteams op zaterdagavond 20 maart heeft quizmaster Marcel Malee de Topcoach 2009-2010 aangewezen. Eerst reikte hij nog een rode lantaarn uit aan Marco Hoedelmans voor het hebben van de laagst mogelijke score.

De vijf deelnemers met de gedeeld vijftiende plaats kregen een heerlijk stukje taart en de gedeeld tweede Jarl en Michiel moesten het doen met respectievelijk een beker soep en een mooie irisbon. Voor winnares Sarah Lammers was er een vest met het traditionele winnaarslabel op de achterkant.

Op zondag reikte Willemen ook andere wisselbekers uit aan de senioren. De DB-beker voor de opvallendste deelnemers ging dit jaar naar sport overdag-speler John Hoebel en de jonge Tim Talboom, tevens winnaars van de recreantenherendubbel. Daarnaast werd Monique de Laet gehuldigd vanwege haar vijfentwintigjarige lidmaatschap.

De organisatie was dit jaar in handen van Elske, Lonny, Annemarie, Patrick en Nico: zij ontvingen allen een kleine attentie voor hun inzet tijdens dit geslaagde clubevenement. Het bleek eens te meer, The Flying Shuttle ’57: veel gezichten, één club.

De finalisten in de gemengddubbel: v.l.n.r. Petra Landmeter en Richard van Rooijen (tweede), Monique Broeke en Simon van Opstal (beide eerste en clubkampioen). - foto Christ de Rooij

De finalisten in de gemengddubbel: v.l.n.r. Petra Landmeter en Richard van Rooijen (tweede), Monique Broeke en Simon van Opstal (beide eerste en clubkampioen). – foto Christ de Rooij