Onder leiding van de coach, die na negen jaar vertrekt, promoveerde Flying Shuttle meerdere keren. Het zeskoppige vriendenteam is inmiddels niet meer weg te denken uit de eerste divisie. “Deze 8-0-overwinning is het mooiste afscheid dat we William konden geven”, aldus speler Onno Quik.

Het vlaggenschip van Flying Shuttle wil hogerop en hoopt dat onder leiding van de nieuwe trainer Paul Poppink te bewerkstelligen. Stiekem hoopt Flying Shuttle de stap snel te maken. Waar de nummer twee van de competitie vorig seizoen promoveerde en volgend seizoen in de play-offs uitkomt, geldt dat dit seizoen niet. Voor Flying Shuttle reden om een protest bij de badmintonbond in te dienen.

Zondag stond het sportieve aspect centraal. Het vrouwendubbel werd in de verlenging van de beslissende set beslist, Simon van Opstal won zijn single na een boeiend gevecht en Monique Broeke klopte de zeer sterke Georgy van Soerland.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.