Eerder al werd wielrenner Moreno Hofland uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij verdiende daarmee de aanmoedigingsprijs van de gemeente Roosendaal.

De Deugd, die het won van de andere genomineerden Melvin Ornek (turnen) en Mark Nouws (atletiek), verdiende de eretitel door zich in 2009 te laten kronen tot de beste speerwerper in zijn leeftijdscategorie op zowel de Brabantse, Vlaamse als de Nederlandse kampioenschappen. De winnende worp op het NK in Emmeloord bedroeg 64,90 meter. En daarmee plaatste hij zich ook ruim bovenaan de nationale ranglijst.

Monique Broeke hield bij de vrouwen Lotte van den Boom (atletiek) en Claudia Sieben (squash) achter zich. Beide laatstgenoemde dames maakten in 2009 een succesvolle rentree.

Maar ze konden Broeke, die succesvol was voor haar club Flying Shuttle en op verschillende individuele toernooien en op het NK badminton tot de beste acht doordrong, niet van de titel Sportvrouw van Roosendaal afhouden.

Pontenagel en Withagen versloegen in de verkiezing de ook genomineerde voetballers van Alliance en Hieronymus synchroonzwemmen. De ‘twee zonder’ won onder andere goud op de Coupe de la Jeunesse in Vichy.

Op het sportgala, gepresenteerd door Hans Verbraak en opgeluisterd door een sportlied van stadsdichteres Anneke Lips, werd Bert Hontelé benoemd tot erevoorzitter. Hontelé, als voorzitter van de stichting inmiddels opgevolgd door Peter Buijs, was al vanaf 1975 bij het evenement betrokken.

De sportverkiezing in de Sint Jan in beeld gebracht. Van links naar rechts: Peter Buis, Paul Pontenagel en Mathijs Withagen (beiden sportploeg), burgemeester Michael Marijnen, sportvrouw Monique Broeke en sportman Alain de Deugd

De sportverkiezing in de Sint Jan in beeld gebracht. Van links naar rechts: Peter Buis, Paul Pontenagel en Mathijs Withagen (beiden sportploeg), burgemeester Michael Marijnen, sportvrouw Monique Broeke en sportman Alain de Deugd
– foto Peter van Trijen/het fotoburo

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.