In het gesprek met een afvaardiging van het bestuur bleek al snel met welke gedrevenheid en ambitie Poppenk het hoofdtrainerschap bij TFS’57 invulling wil geven. Jelle van Loon, voorzitter van de technische commissie, licht toe: “De kracht van Paul zit hem in de persoonlijke benadering, coaching en de flinke rugzak aan badmintonervaring als trainer én als coach.”

Team 1 speler Monique Broeke, zelf ook trainer en ooit pupil van Poppenk, vult aan: “Paul weet zijn aanpak toe te snijden op de verschillende trainingsgroepen, erg handig met een spelersspreiding van eerste divisie landelijk tot en met eerste klasse district.” Vanuit het bestuur is in het verlengde hiervan ook het meerjarenbeleid benadrukt: acteren in de top van de Nederlandse competitie vergt zowel een korte- als langetermijnvisie.

Poppenk is gediplomeerd C-trainer en hij speelt bij Badminton Nederland (voorheen de Nederlandse Badminton Bond) een belangrijke rol als opleidingsdocent. Enerzijds als mede-ontwikkelaar van diverse cursussen, anderzijds als praktiserend docent. Met ingang van het nieuwe seizoen 2010-2011 in augustus zal Poppenk zijn nieuwe functie bij TFS’57 volledig oppakken. In de komende weken neemt hij de tijd om kennis te maken met de spelersgroepen en verzorgt hij al enkele trainingen.

Volgend seizoen zal scheidend hoofdtrainer Van der Maas de jeugdtrainingen gaan coördineren. Daarnaast blijft hij hoofdtrainer van de Jeugd Combinatie Training, de eigen jeugdopleiding van TFS’57 voor jonge badmintontalenten.

— EINDE PERSBERICHT —

De ervaren Paul Poppenk is een bekende figuur in het Nederlandse badmintonlandschap en The Flying Shuttle '57 heeft vertrouwen in een vruchtevolle samenwerking. - foto door Christ de Rooij

Klik op de foto om deze in hoge resolutie (300dpi) op te slaan.
De ervaren Paul Poppenk is een bekende figuur in het Nederlandse badmintonlandschap en The Flying Shuttle ’57 heeft vertrouwen in een vruchtevolle samenwerking. – foto door Christ de Rooij

Publicaties n.a.v. dit persbericht