Simon van Opstal en Onno Quik hadden in de herendubbel geen kind aan hun tegenstanders, een eenvoudig 2-0 bracht het eerste punt. Monique Broeke en Sharon Bindels ondervonden waanzinnig veel tegenstand in hun damesdubbel, maar pakten met zichtbare opluchting het tweede punt (16-21, 22-20 en 23-21).

In de enkelpartijen had alleen Roel Janssen een vrij soepele partij. Van Opstal liet in de derde game geen haar heel van zijn tegenstander (21-7) en Sarah Lammers was constant als altijd. Broeke had moeite met haar tegenstander, gelukkig won ook zij haar partij en de tussenstand ging naar 6-0. Twee vlot gespeelde gemengddubbels maakten TFS’57-1 tot de nummer 2 in hun poule.

Of het team play-offs mag spelen voor een eventuele promotie naar de eredivisie, dat valt nog te bezien. The Flying Shuttle ’57 heeft protest aangetekend bij Badminton Nederland tegen de tussentijdse wijziging van het reglement dat deze promotie/degradatie bepaalt.

Sportprijzen in Roosendaal en Bergen op Zoom

Nog voor de wedstrijd tegen Van Zijderveld begon het weekend al mooi: eerste dame Monique Broeke werd vrijdagavond 12 maart in de St. Jan te Roosendaal verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2009. Een jaar eerder bleef het bij een nominatie, maar deze maal – met diverse toernooizeges, kampioenschappen en zelfs een kwartfinale op het NK – was er geen ontkomen meer aan. Een terechte erkenning voor vele jaren trainingsarbeid en doorzettingsvermogen.

Maandag 15 maart j.l. was het de beurt aan Onno Quik. Deze speler is niet alleen verknocht aan het badmintonracket, maar is sinds enkele jaren ook enthousiast racketlonner. Naast het organiseren van allerhande racketlonmiddagen en -toernooien speelt Quik deze racketsport ook op het hoogste nationale en internationale niveau. Tijdens de verkiezingsavond in sportcafé De Raayberg werd Quik verkozen tot Sportman 2009, een titel waarvoor hij al eerder genomineerd werd.

Succes in Tilburg

In hetzelfde weekend vonden in Tilburg de slotwedstrijden plaats tussen alle kampioensteams van regio Noord-Brabant. Voor TFS’57 namen jeugdteams B1 en B2 deel en ook kampioensteam 7 (eerste klasse) deed een gooi naar het überkampioenschap. Als ware het een speling van het lot – of natuurlijk het gevolg van een gedegen jeugdopleiding – stonden de twee jeugdteams tegenover elkaar in de finale. Michelle, Natasja, Kyra, Thomas en Jouri van jeugdteam B1 trokken aan het langste eind en mogen zich kampioen van Noord-Brabant noemen!

Het zevende team onder leiding van emeritus teamcaptain Ricardo Koens begon pas op zondag. Koens en Renaldo Kaljouw wonnen hun dubbels en ook de dames Inge Kunst en Margo de Moor gelukte dat. De enkelpartijen van deze speelsters eindigden helaas telkenmaal in mineur.

Dat weerhield het team – onder begeleiding van Patrick Trompert en Jeffry Schouteren – er echter niet van om de finale te bereiken. Daarin speelde het tegen Tilburg 4. Wat TFS’57-8 niet lukte tijdens de competitie, dat lukte ook team 7 niet tijdens dit slottoernooi: er werd met 3-2 verloren. Geen afvaardiging naar de Regio Masters dus, maar zeker wel een bevestiging dat deze spelers elk terecht naar de hoofdklasse gaan in het volgende seizoen. In de volgende editie van TFS’57 Badmintonnieuws alles over de clubkampioenschappen van 19 t/m 21 maart!

Onno Quik: Sportman van het Jaar 2009 in Bergen op Zoom

Onno Quik: Sportman van het Jaar 2009 in Bergen op Zoom