Trainer Martien van Leeuwen complimenteerde de jeugdige deelnemers voor hun goede inzet en sportieve gedrag tijdens deze drie badmintondagen in sporthal Gageldonk.

TFS’57 Jeugdbode

Zoals elders is te lezen in deze Bergen op Zoomse Bode speelden behoorlijk wat jeugdspelers deze editie in de seniorencategorie A2. Stuk voor stuk kinderen die afgelopen seizoen al goed gepresteerd hebben in de jeugdcompetitie en komend seizoen in de seniorencompetitie gaan uitkomen. Colin Baarends liet van zich horen in de herenenkel en Michelle Sikkers, Joyce Belde en Kyra Liefbroer eisten de eerste drie plaatsen op in de damesenkel.

De jongste deelnemer van het toernooi was 7 jaar (en de oudste 71!) en veel van de mini’s in het overzicht hieronder zijn nog maar net lid. Pas zo kort met badminton bezig en dan meteen al deelnemen aan de clubkampioenschappen, dat verdient natuurlijk een pluim.

Alle jeugduitslagen op rij
Mini’s: GD1 Martijn van der Looij Nena Boden, GD2 Koen van der Looij Michelle Kuhnen, HE1 Koen van der Looij, HE2 Martijn van der Looij, HD1 Koen van der Looij Martijn van der Looij, HD2 Patrick Kuhnen Ahmetcan Rizeli, DE1 Nena Boden, DE2 Kardelen Rizeli, DD1 Veerle van Driel Michelle Kuhnen, DD2 Senanur Ozdemir Kardelen Rizeli.

Pupillen: GD1 Bart van Orizande Julie Stobbink, GD2 Luuk Jochems Madelon van Driel, HE1 Niek van der Sanden, HE2 Bart van Orizande, HD1 Bram Koolen Bart van Orizande, HD2 Luuk Jochems Niek van der Sanden, DE1 Julie Stobbink, DE2 Madelon van Driel, DD1 Madelon van Driel Iris Karpenko, DD2 Lonneke Huijbregts Julie Stobbink.

Junioren: GD1 Thomas Thijssen Natasja Looij, GD2 Colin Baarends Wendy van Marm, HE1 Jeroen van de Ven, HE2 Rick Delhez, HD1 Jouri van der Sanden, HD2 Colin Baarends Eric Willigers, DE1 Indra Vd Valk, DE2 Romini Sikkers, DD1 Joyce Belde Kyra Liefbroer, DD2 Michelle Sikkers Romini Sikkers.

Recreanten: HE1 Glenn Vermeulen, HE2 Biran Huismans.

Speciale huldigingen
De Theo Frederiksz-beker voor het best presterende jeugdlid werd dit jaar uitgereikt aan een viertal. Julie Stobbink, Bart van Orizande, Koen en Martijn van der Looij hadden allevier een eerste plaats behaald.

De Monique van Leeuwen-aanmoedigingsprijs, voor alweer de zesde keer uitgereikt, ging naar Niek van der Sanden, nog niet eens een jaartje lid van de club. Jelle van Loon vertelde over de achtergrond van deze wisseltrofee, een sculptuur – Wenske – met in haar hand een sterretje.

Het juryrapport van Martien, Lonny en Petra van Leeuwen dat hoort bij deze aanmoedigingsprijs sloot af met de volgende conclusie: “We hebben zeer hoge verwachtingen van Niek, een talent waar de club nog veel van mag verwachten, maar vooral hopen wij dat hij met heel veel plezier blijft sporten, dat hij de badmintonsport een goed plekkie in zijn leven zal kunnen blijven geven, dan komt het zeker goed met Niek.”

Van Loon haalde het in zijn korte toespraak al aan: The Flying Shuttle ’57 wordt steeds meer een familie. Veel gezichten, één club.

Er deden veel voormalig jeugdspelers mee bij de senioren, waaronder v.l.n.r. Britta, Wendy, Colin, Eric en Joyce van jeugdteam B2. - foto Christ de Rooij

Er deden veel voormalig jeugdspelers mee bij de senioren, waaronder v.l.n.r. Britta, Wendy, Colin, Eric en Joyce van jeugdteam B2. – foto Christ de Rooij