De Roosendaalse Bode laat elke zondag een groep genomineerden aan het woord. Wie maakt kansen, wie heeft het beste jaar achter de rug. Ook zullen we u kennis laten maken met diegene die de aanmoedigingsprijs heeft gewonnen. Vandaag stellen de sportvrouwen zich aan u voor.

Geen nieuwkomer bij de vrouwen

Squashster Claudia Sieben, atlete Lotte van den Boom en badmintonster Monique Broeke hebben alle drie al weleens in spanning gezeten tijdens het Sportgala. De sporttalenten zijn in het verleden meerdere keren genomineerd geweest. Lotte en Claudia nu zelfs al drie keer. Deze laatste won in 2002.

(…)

Verrast

Net als Lotte is ook Monique verrast met haar nominatie. “Ze belde me op dat ik genomineerd was. Nou, ik was volkomen verrast. Ik heb geen uitzonderlijk goed seizoen achter de rug. Er zit wel duidelijk een stijgende lijn in.

Ik heb naar verwachting gepresteerd. Maar ik wil vooral plezier hebben in badminton. Het is een hobby van me, maar ik probeer wel altijd het beste uit mezelf te halen.” Ze verwacht, in tegenstelling tot vorig jaar toen ze ook genomineerd was, een spannende avond.

“Vorig jaar won Sanneke (brons op de Paralympics, red.) en dat was dik verdiend en verwacht. Daar was geen twijfel over mogelijk. Nu zitten we alledrie qua prestaties dicht bij elkaar. Het zal ongetwijfeld weer een leuke avond worden”, hoopt de badmintonster van Flying Shuttle in Bergen op Zoom.

(…)

Monique Broeke - foto Henk Seppen

Monique Broeke – foto Henk Seppen

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: Roosendaalse Bode.