De Haarlemse club bekleedt in de eerste divisie een 3e plek en heeft 16 wedstrijden gespeeld, één meer dan TFS’57-1. De vorige ontmoeting was met 7-1 een klinkende overwinning in thuishonk Gageldonk. Simon van Opstal, Roel Janssen en Monique Broeke morsten destijds in de singles nagenoeg geen punten en alleen Sarah moest zich gewonnen geven, in een driesetter weliswaar.

Als de thuiswedstrijd enige indicatie is voor deze uitwedstrijd, dan moeten Onno Quik en Sarah zich in de gemengddubbel gewaarschuwd voelen. Hetzelfde geldt voor Janssen en Sharon Bindels: beide koppels keken vorige keer tegen een verloren eerste game aan, waarna gelukkig vier gewonnen games volgden.

Bijna weer de club!

Het duurt nog eventjes en er volgt nog een uitgebreider artikel, maar de jaarlijkse clubkampioenschappen – een afschuwelijk woord om in een smalle krantenkolom kwijt te geraken – kondigen zich weer aan. Het interne toernooi wordt op 19, 20 en 21 maart verspeeld en zevenjarig-vwo-scholier Patrick Looij heeft dit jaar de organisatorische touwtjes in handen. Als zijn bescheidenheid omgekeerd evenredig is aan de spetterende onderlinge wedstrijden die de spelers boven het hoofd hangen, dan belooft ‘de club’ dit jaar weer een spektakel van jewelste te worden.

Gezellige slotmaaltijd

De jaarlijkse slotmaaltijd ter afsluiting van het competitieseizoen is als vanouds weer in handen van Petra van Leeuwen, Carola van der Have en Monique Broeke die samen de activiteitencommissie vormen. Deze maaltijd – dit jaar een uitgebreid Chinees buffet – wordt genuttigd op de zaterdag (20 maart) van de clubkampioenschappen en inschrijven kan nog tot vrijdag 5 maart: op onze website, www.tfs57.nl, staat het formulier.

Cooling Down-toernooi op 15 en 16 mei

Het tweedaagse Satellite-toernooi wordt door The Flying Shuttle ’57 zelf georganiseerd en inschrijving staat open voor spelers in alle categorieën van de competitie. Vorig jaar gingen Lisa Malaihollo en Dennis van Daalen De Jel met de winst aan de haal met een heel rijtje nationale (sub)toppers in hun kielzog. Inschrijven kan via toernooi.nl en op onze website www.tfs57.nl treffen bezoekers een niet te missen informatiebanner aan.

Zin om eens te komen kijken?

Denk jij dat badminton helemaal jouw ding is? Of kriebelt het badmintonnen nog steeds en wil je weer beginnen met de leukste racketsport van Nederland? Kijk op onze website op www.tfs57.nl in het menu onder ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie! Bel je liever? Volwassenen bellen met Monique de Laet (0164 251 285), jeugdleden kunnen terecht bij Emilie Buuron (0164 253 614) en voor Sport Overdag staat Lonny van Leeuwen (0164 250 854) je graag te woord. The Flying Shuttle ’57: Veel gezichten, één club.

Dennis van Daalen De Jel van Velo pakte in 2009 de eerste prijs tijdens de Cooling Down Satellite van badmintonclub The Flying Shuttle '57 - foto Petra van Leeuwen

Dennis van Daalen De Jel van Velo pakte in 2009 de eerste prijs tijdens de Cooling Down Satellite van badmintonclub The Flying Shuttle ’57
– foto Petra van Leeuwen