Op andere banen waren jeugdteam TFS’57-B3 en team TFS’57-12 aan het werk: zij lieten zien hoe je overtuigend wint, met respectievelijk 8-0 en 7-1.

TFS’57-1 – Van Zundert/Velo 3
De dubbelpartijen van team 1 bleken deze dag de hoogste horde te zijn. Monique Broeke en Sharon Bindels – eind januari nog succesvol op het NK in Almere – herpakten zich na een verloren tweede game en wonnen met 21-15 gedecideerd het eerste punt voor de Bergse club. Simon van Opstal en Onno Quik konden met 19-21 in de derde game niet voorkomen dat Velo de tussenstand op 1-1 bracht.

Van Opstal, Broeke en Roel Janssen wonnen alledrie hun enkelpartij met ogenschijnlijke eenvoud, in de zes games passeerden hun tegenstanders nergens de 16 punten. Sarah Lammers had de middelbare scholiere Myke Halkema tegenover zich, maar de ruim tien lentes extra ervaring van Lammers leverde haar geen winst op (21-18, 12-21, 20-22). Met een 2-4 tussenstand waren de vooruitzichten gunstig, ware het niet dat Velo in de gemengddubbels duidelijk excelleerde. Voor Quik en Lammers resulteerde dit in hun tweede verliespartij en Janssen en Bindels moesten zich eveneens schikken naar de racketvaardigheid van hun tegenstander. In Haarlem pakt team 1 op 27 februari de rackets weer op voor een uitwedstrijd tegen Duinwijck 2, een directe concurrent voor de hoogste posities in de eerste divisie poule.

Jeugd succesvol in Tilburg
Het afgelopen weekend hebben kinderen van de Jeugd Combinatie Training (elke maandagavond) in Tilburg deelgenomen aan de Brabantse Jeugdkampioenschappen 2010. De wedstrijden in Topsporthal T-Kwadraat bleken niet alleen spannend, maar ook erg gezellig. Thomas en Jouri werden 2e in de HD-U17, Kyra is 2de geworden in de DE-U13 en Joris en Jeroen zijn 2de geworden in de HD-U11.

Broeke en Quik genomineerd
Team 1 speelster Monique Broeke is opnieuw genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar in Roosendaal. Broeke pakte in 2009 drie Brabantse regiotitels en won toernooien in onder meer Roosendaal, Best, Schijndel. De ergotherapeute, in enkelpartijen nog immer ongeslagen in de competitie en 5e op het NK Badminton eind januari, hoort op vrijdag 12 maart in de Sint Jan te Roosendaal of haar de titel te beurt valt.

Voor teamgenoot Onno Quik is er dit jaar eveneens een sporttitel te behalen. De (gemengd)dubbelspecialist in de eerste divisie heeft zich als racketlonner naar de nationale top gespeeld en vertegenwoordigt Nederland op NK’s en EK’s. Door deze prestaties maak hij kans Sportman 2009 te worden, het oordeel wordt op 15 maart geveld in sportcafé De Raayberg te Bergen op Zoom.

Zin om eens te komen kijken?
Denk jij dat badminton helemaal jouw ding is? Of kriebelt het badmintonnen nog steeds en wil je weer beginnen met de leukste racketsport van Nederland? Kijk op onze website op www.tfs57.nl in het menu onder ‘over de club’ en vervolgens ‘nieuwe leden’ voor meer informatie! Bel je liever? Volwassenen bellen met Monique de Laet (0164 251 285), jeugdleden kunnen terecht bij Emilie Buuron (0164 253 614) en voor Sport Overdag staat Lonny van Leeuwen (0164 250 854) je graag te woord. The Flying Shuttle ’57: Veel gezichten, één club.