Broeke reikte het verste en ging in de kwartfinale damesenkel ten onder tegen de als tweede geplaatste Judith Meulendijks (21-6, 21-12). Ze liet vanuit Almere weten: “Het was een mooie les voor me: duidelijk een maatje te groot, maar ik ben tevreden!”

Op weg naar de kwartfinale stuurde Broeke drie tegenstanders het toernooi uit. Meest noemenswaardig was haar partij tegen Yik-Man Wong, de huidige nummer 7 van Nederland. De eerste dame van TFS’57 keek op 17-9 achterstand in de eerste game verlies in de ogen, maar kwam langszij en kreeg met 20-22 en 19-21 een plek bij de laatste acht. De Brabantse regiokampioene had overigens een kleine primeur: er werd gedurende heel de partij live verslag gedaan op www.twitter.com/tfs57.

Roel Janssen en Sharon Bindels begonnen al eerder op zaterdag in het gemengddubbel tegen Koen Ridder en Paulien van Dooremalen. Na slechts 15 minuten viel het doek voor de team 1 spelers van de Bergse club (21-8, 21-11).

Een dag eerder plaatsten Broeke en Bindels zich in de damesdubbel voor het hoofdtoernooi en troffen rond het middaguur Thamar Peters en Josephine Wentholt. Dit eredivisiekoppel was gelijk de verwachting met scores van 21-10 en 21-12 te sterk voor de twee speelsters uit Roosendaal en daarmee eindigde in ieder geval voor Sharon Bindels het NK-avontuur.

— EINDE PERSBERICHT —

Wedstrijdverloop per vermelde TFS’57-speler

Toernooiwinnaars:

  • Vanaf zondagavond 31 januari beschikbaar op toernooi.nl