De finale van de vrouwen eindigde in een anticlimax. Judith Meulendijks – die in de kwartfinale te sterk was gebleken voor de Roosendaalse Monique Broeke – moest bij een stand voor 21-15 12-8 voor Yao Jie met kuitproblemen opgeven. Het werd voor de in China geboren speelster dan ook een zevende titel zonder al te vreugde. “Ik ben niet zo blij met dit kampioenschap als andere jaren.”

Meulendijks was vermoeid omdat ze vlak voor de finale ook nog in het dubbel had gespeeld. Yao Jie baalde van het volle programma. “Het is beter voor de spelers als we weer terug gaan naar alleen maar finales op zondag. Dat komt het niveau zeker ten goede.”

De prestatie van Monique Broeke vormde zeker geen anticlimax. De Roosendaalse uitblinkster van The Flying Shuttle ’57 uit Bergen op Zoom zorgde voor een verrassing met haar kwartfinaleplaats in het hoofdtoernooi. Broeke versloeg in de kwalificaties Saskia Binken en Eva Krab. Daarna nam ze het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op tegen de nummer zeven van Nederland, Yik-Man Wong. Hoewel Broeke de eerste set constant achter de feiten aanliep, won ze de doorgang met 22-20. De tweede set pakte ze met 21-19. In de kwartfinale moest Broeke haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Meulendijks: 21-6, 21-12. Broeke stond ook in het hoofdtoernooi in het vrouwendubbel, met Sharon Bindels, haar clubgenote bij The Flying Shuttle. Het duo overleefde de eerste ronde echter niet. Thamar Peters en Josephine Wentholt bleken te sterk. De eerste ronde was ook het eindstation voor Bindels in het gemengddubbelspel met Roel Janssen.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: BN/DeStem.