Een onverwachte wending vond al plaats toen ze binnen kwamen lopen met eerste-divisiespelers zoals Steven van Zanten, Gorgio Kep en Veerle Wijers.

TFS’57-2 – Van Zundert/Velo 4: 2-6

In het mannendubbel mochten Patrick Trompert en Arno van Rooijen het opnemen tegen de eerste-divisieheren. In het begin van de eerste game bleven ze achter, maar ze zetten een tandje bij. Het lukte net niet. Ze verloren de game met 21-23. De tweede game ging gelijk op maar onze heren kwamen helaas niet verder dan 14 punten (0-1).

In het vrouwendubbel namen Audrey Fisser en Tak-chin Lam het op tegen één van de huidige teamspelers en één van de eerste divisie. Ze liepen een 5-11 achterstand op en ondanks al het doorzettingsvermogen konden ze dat niet meer goedmaken: 16-21, 11-21 en 0-2. Arno kwam vervolgens uit tegen Steven. De eerste punten gingen naar onze Arno. Hij heeft gevochten voor de game maar het mocht helaas niet zo zijn. In de tweede hield hij de moed erin maar helaas, alles gegeven maar ook de tweede game verloren. Via 16-21 15-21 werd het 0-3 voor VELO.

Tak-chin nam het op tegen Imre. Ze won de eerste game en het zag er goed uit. De tweede ging verloren. En ondanks alle energie die erin gestoken werd, was ook de derde game voor VELO, dat via 21-12, 19-21 en 10-21 op een 4-0 voorsprong kwam.

Patrick ging de strijd aan met Sergio. Het was erg spannend maar helaas, twee foutjes en de eerste game werd verloren met 24-26. In de tweede maakte Patrick een schuiver over de grond om de shuttle te kunnen halen. Hij miste de shuttle, kreeg kramp en verloor ‘dus’ de game met 13-21. Weer winst voor VELO.

Audrey scoorde ons eerste punt. Ze won de eerste game met groot gemak (21-6) van Daniëlle. De daaropvolgende game ging moeizamer en die leverde ze in met 17-21. Maar daarna herpakte ze zich weer en met 21-14 werd het eerste TFS’57-punt binnengehaald.

Tak-chin en Arno maakten er een mooie gemengddubbel van. En ook heel spannend. Ze kwamen uit tegen spelers uit de eerste divisie en wisten toch een fraaie uitslag neer te zetten. Via een mooie ‘driesetter’ (21-16, 22-24, 21-7) knabbelden we weer een puntje af van de voorsprong van VELO: 2-5.

Mandy Ipenburg en Patrick speelden wel tegen huidige teamspelers. Maar winst zat er helaas niet in. Door kleine foutjes liepen ze in beide games een achterstand op, die ze niet meer konden goedmaken: 17-21, 19-21. En zo kwam er een eindstand uit van 2-6. Maar we voelen ons kampioen, ook al zijn we vierde [nieuwe stand: derde -CdR] geworden. We hebben alles met het eigen team gespeeld. We wilden met onze eigen spelers kampioen worden, zonder invallers van hoger niveau. We zullen er niet onder lijden. We gaan volgend jaar gewoon weer knallen in de tweede divisie en opnieuw proberen het hoogste te halen.

The Flying Shuttle ’57 veel gezichten, één club!

Het team van TFS'57-2 met de vrouwen Tak-chin Lam, Mandy Ipenburg en Audrey Fisser en de mannen Arno van Rooijen en Patrick Trompert.

Het team van TFS’57-2 met de vrouwen Tak-chin Lam, Mandy Ipenburg en Audrey Fisser en de mannen Arno van Rooijen en Patrick Trompert.

Het oorspronkelijke artikel is afkomstig van: CLEAR!.