Titelverdediger Yao Jie is eerste geplaatste in de damesenkel en de kampioen van vorig jaar, Eric Pang, is door de organisatie als tweede geplaatst achter zijn Angstgegner Dicky Palyama.

Het voltallige eerste team van The Flying Shuttle ’57 neemt deel aan het kwalificatietoernooi en wordt versterkt met Tak Chin Lam, Arno van Rooijen en Patrick Trompert van team 2. Dit geheel resulteert in een aantal nieuwe dubbelkoppels. Zo zullen eerste dame Monique Broeke en eerste heer Simon van Opstal – in november 2009 nog samen kampioen tijdens de Brabantse Regio Kampioenschappen – in de gemengddubbel de strijd aangaan met eerste divisie spelers Robbert de Keijzer en Kimberly Gardien van DKC 1.

In de herendubbel gaat Roel Janssen, enkel- en gemengddubbelspecialist, met Van Rooijen aan de slag met Paul de Kuyper en Peter van Soolingen, een vast dubbelkoppel van Diok DBV 1 uit de tweede divisie. Gelegenheidscombinatie Sarah Lammers en Tak Chin Lam mag zich in de damesdubbel meteen bewijzen tegen Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen, twee jeugdbeloftes uit de nationale selectie onder de 17.

Jeugdtrainer en zelf vierde divisie speler Marcel Malee van team 5 vergezelt alle TFS’57-spelers naar Almere voor de broodnodige coaching langs de baan.

Kansen voor het hoofdtoernooi

Wanneer ment kijkt naar de verschillende wedstrijdonderdelen, dan is er voor Broeke en Sharon Bindels middels winst in hun damesdubbel direct kans op deelname aan het hoofdtoernooi. Hiertoe dienen ze wel eerst Esther Engelman en Kirsten van der Valk, respectievelijk derde en eerste divisie, te passeren. Eredivisionisten Thamar Peters en Josephine Wentholt zijn dan de eerstvolgende stempelpost. In het enkelspel heeft Broeke in de halve finale Saskia Binken, eerste divisie bij DKC, tegenover zich. Lammers won in december nog eenvoudig in twee games van deze Binken, wat onder normale omstandigheden zou betekenen dat Broeke de finale van haar kwalificatiepoule bereikt.

In de overige enkelpartijen is het, zowel bij de heren als de dames, bijzonder lastig te voorspellen waar kansen op kwalificatie voor het hoofdtoernooi liggen. Lammers, echter, heeft een bye in de eerste ronde en zal daarmee of Isabella de Lange, winstpercentage van 0% in de eredivisie, of Rachelle Haan, ruim 84% in de eerste divisie, treffen in de halve finale van de kwalificatie. In de gemengddubbel speelt ze met Onno Quik aan haar zijde en staan ze wellicht in de schaduw van de eerst geplaatste Erik Staats en Yvonne Sie, beide eredivisie spelers bij Almere 1. Als ze op hun topniveau spelen en de finale mochten bereiken, dan treffen ze ten hoogste tweede divisie spelers. En dat is inderdaad een grote ‘als… dan’.

Meer informatie over het NK in Almere

Deze voorbeschouwing kan geenszins een uitputtend overzicht van alle partijen zijn. Voor alle belangstellenden die graag zelf speculeren volgt hier de link naar de website met alle schema’s: http://bit.ly/5K2p9V.

Het bijwonen van de wedstrijden is natuurlijk nog leuker: adresgegevens en routebeschrijvingen vind je op http://topsportcentrum.almere.nl. Er zijn toegangskaarten voor senioren en voor jeugd (11 t/m 17 jaar). Iedereen tot 10 jaar mag gratis naar binnen. Je houdt de Bergen op Zoomse Bode natuurlijk weer in de gaten voor de laatste editie van TFS’57 Badmintonnieuws!

Sarah Lammers en Onno Quik komen voor de derde keer uit op het NK Badminton. - foto Christ de Rooij

Sarah Lammers en Onno Quik komen voor de derde keer uit
op het NK Badminton. – foto Christ de Rooij