Dubbel- en enkelspecialiste Monique Broeke speelde met Sharon Bindels aan haar zijde een eenvoudig gewonnen damesdubbel tegen Esther Engelman en Kirsten van der Valk. De twee speelsters van team 1 treffen hierdoor vandaag de reeds geplaatste eredivisie spelers Thamar Peters en Josephine Wentholt.

Broeke, die vrijdagochtend met gelegenheidspartner Simon van Opstal nog sneuvelde in de gemengddubbel, rekende in 28 minuten af met Saskia Binken van BV Almere. Ze herhaalde deze exercitie in twee games (21-19, 21-11) tegen Eva Krab van Duinwijck 1. De Roosendaalse ergotherapeute bereikte hiermee het hoofdtoernooi en speelt vandaag om 14:40 uur tegen Yik-Man Wong, de nummer 7 van Nederland. De vorige ontmoeting tussen deze topspeelsters werd tijdens het NK 2008 nog in het voordeel van Wong besloten.

Een paar uur eerder vandaag speelt Bindels met Roel Janssen tegen nationale topspelers Koen Ridder en Paulien van Dooremalen. Het vaste gemengddubbelkoppel van TFS’57-1 ervoer gisteren behoorlijke tegenstand en had drie games nodig tegen tweede divisie spelers Sander Kluin en Ilka de Jong om een plek in het hoofdtoernooi te veroveren.

NK-debutant Patrick Trompert, die vorig weekend nipt naast promotie naar de eerste divisie greep, boekte een bescheiden succes. De team 2 speler won in de eerste ronde van de herenenkelkwalificaties met 21-23 en 18-21 van Frank Keizer, iemand die normaal acteert in de eerste divisie. Trompert werd later op de vrijdag verrassend het toernooi uitgespeeld door Ritte-speler Marco Gouw, dit seizoen nog vierde divisie speler.

— EINDE PERSBERICHT —

Resultaten uitgesplitst per deelnemende TFS’57-speler