Regerend Brabants kampioene Monique Broeke reikte tijdens de editie van 2009 tot in het hoofdtoernooi en vond haar Waterloo tegen de uiteindelijke winnares Yao Jie. Broeke, de nummer 18 van Nederland, maakt ook deze keer gerede kans om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij succes treft
ze top-10 speelster Yik-Man Wong. Redacteur Christ de Rooij voegt toe: “Monique etaleert dit seizoen een voor de eerste divisie ongekend hoog niveau en ze is zeker in staat Wong het vuur aan de schenen te leggen.”

Broekes teamgenoot Onno Quik plaatste zich in 2009 ten koste van eredivisionist Stan de Lange voor het hoofdtoernooi. Hij kreeg de latere finalist Dicky Palyama tegenover zich en deze was volgens verwachting meer dan een maatje te groot. Deze vrijdag speelt hij samen met teamgenote Sarah Lammers de gemengddubbel en de kwalificatiepoule van het geroutineerde koppel biedt perspectief. Wanneer Quik en Lammers zich plaatsen voor het hoofdtoernooi zullen ze de rackets mogen kruisen met top-5 spelers Jürgen Wouters en Rachel van Cutsen.

De spelersgroep van The Flying Shuttle ’57 bestaat dit jaar verder uit team 1 spelers Simon van Opstal, Roel Janssen, Sharon Bindels en team 2 spelers Arno van Rooijen, Patrick Trompert en Tak Chin Lam. Ze worden tijdens het toernooi gecoacht door Marcel Malee en materiaalman Jeffry Schouteren zal eveneens assisteren.

— EINDE PERSBERICHT —